Hrvatska s dva rana gola slavila u Rigi i na korak je od plasmana na Euro

Važna pobjeda Vatrenih

Hrvatska s dva rana gola slavila u Rigi i na korak je od plasmana na Euro

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je danas u Rigi sa 2:0 slavila protiv domaće selekcije Latvije i sada je jako blizu plasmana na Evropsko prvenstvo.

Hrvatskoj je posebno važan bio raniji meč Armenije i Velsa, a kada je on završen rezultatom 1:1, bilo je jasno da je tada sve u rukama Vatrenih, koji su veći dio posla večeras uspješno obavili.

Hrvatska je rutinski i bez previše muke pobijedila nemoćnu Latviju, pa joj sada za plasman na EP treba pobjeda protiv Armenije pred vlastitim navijačima, a možda i drugi rezultat može da bude dovoljan, pošto Velsa čeka teška utakmica protiv Turske, koja je doduše već ranije čekirala svoju kartu za Njemačku.

Samo sedam minuta trajala je strepnja hrvatskih navijača. Luka Ivanušec je uposlio Lovru Majera, koji je bio precizan za 1:0, a već u 16. minuti je Majer asistirao Andreju Kramariću, koji donosi već rasterećenih 2:0 u korist gostiju.

Imala je Hrvatska još nekoliko dobrih prilika i dojam je da je ostatak meča odigrala sa pola gasa. Posao je uspješno odrađen i slavlje je moglo početi.

Oglasi

Za četiri dana Hrvatskoj dolazi Armenija i sve je spremno za još jedno slavlje i za još jedan odlazak na neki veliki turnir.

Sada, kolo prije kraja, Hrvatska ima 13 bodova, Vels 11, Armenija osam, a na dnu je Latvija koja je ostala na samo tri osvojena boda i koja je svoje kvalifikacije upravo večeras okončala, pošto će biti slobodna u osmom kolu.

U terminu od 18 sati odigrala se još jedna kvalifikacijska utakmica. Bjelorusija je sa 1:0 savladala Andoru golom Lapteva u 83. minuti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U grupi I vodeća je Švicarska sa 16 bodova, Rumunija takođe ima 16, Izrael 12, Kosovo 10, Bjelorusija 9 i Andora 2 boda. Večeras se sastaju Švicarska i Kosovo, te Izrael i Rumunija. Ova druga utakmica igra se u Mađarskoj i bit će odlučujuća.

Kasnije od 20:45 sati igraju još Francuska i Gibraltar, te Nizozemska i Irska. Francuzi su već na Euru, dok Nizozemcima treba pobjeda.

Top Komentari

pero98
Bravo Vatreni idemo dobit Armeniju.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi