Lautaru dali kapitensku traku, on napravio potez za pamćenje nakon postignutog gola

Tako se to radi

Lautaru dali kapitensku traku, on napravio potez za pamćenje nakon postignutog gola

E. Škorić

Inter je danas došao do pobjede nad Lecceom u 25. kolu Serije A, pošto je slavio sa 2:0, a strijelci su bili Henrikh Mkhitaryan i Lautaro Martinez.

Inter je na svojoj Meazzi dosta lako došao do nove pobjede, te je sa 50 bodova zasjeo na durgo mjesto i sigurnim koracima ide prema plasmanu u Ligu prvaka.

O tome da može do titule suvišno je govoriti ako se uzme u obzir kako igra Napoli koji ima čak 15 bodova više.

Mkhitaryan je postigao sjajan gol u 29. minuti, a u 53. minuti sve je riješio Lautaro Martinez, nakon što mu je asistenciju prethodno dao Denzel Dumfries.

Nakon pogotka, Lautaro Martinez napravio je veliki gest pokazujući na Dumfriesa i pozivajući navijače da mu plješću.

Argentinski reprezentativac je to uradio nakon što je krilni igrač u posljednje vrijeme bio dosta izložen kritikama zbog pogrešnih dodavanja i nekih neupotrebljivih centaršuteva.

Oglasi

Lautaro je sada stao u odbranu svog saigrača i od navijača potražio da ga podrže, što je zaista gest vrijedan svake hvale.

Lautaro Martinez pokazao se kao pravi lider. Opravdao je ulogu kapitena nakon što su izostali prvi kapiteni Samir Handanović i Marcelo Brozović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter će narednog vikenda gostovati ekipi Spezije (10. mart), a onda 14. marta odlazi u Porto na revanš meč osmine finala Lige prvaka. Podsjetimo da su Nerazzurri u prvoj utakmici kod kuće slavili s 1:0 golom Romelua Lukakua.

Nakon Porta, slijedi derbi s Juventusom, pa još jedna teška utakmica u Seriji A protiv Fiorentine. Početak aprila donosi još jedan okršaj sa Juventusom, ovaj put u Kupu. Do maja će Inter i Juventus odigrati čak tri utakmice.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi