Marotta: "Messi? Ne daj Bože! Imam ja svog Messija"

Direktor Intera u elementu

Marotta: "Messi? Ne daj Bože! Imam ja svog Messija"

Eldar Ganibegović

Lionel Messi se u prošlosti povezivao s prelaskom u milanski Inter. Završio je u onom iz Miamija, a Giuseppe Marrota tvrdi da on ima svog Messija u ekipi.

Lautaro Martinez vjerovatno je u najboljoj formi u karijeri. Forma argentinskog napadača impresionirala je sve, uključujući i njegovog predsjednika, koji se ne libi da ga pohvali.

U 10 odigranih utakmica ove sezone, Lautaro je postigao 11 golova i dva puta asistirao. Inter je prošle sezone odbranio italijanski kup i superkup i igrao finale Lige prvaka, a svemu tome je značajno doprinio Lautaro. 

Prema italijanskom listu Gazetta dello Sport, Giuseppe Marotta, izvršni direktor Intera, bio je prisutan na predstavljanju knjige, gdje se osvrnuo na nekoliko tema. Marottu je novinar pitao i da li je Messi još u Interovim planovima, a on je odgovorio da ga njegov tim već ima.

"Messi u Interovim planovima? Ne daj Bože. Bilo je to, ali pre nego što sam došao ovde. Ko je moj Messi? Sada je Lautaro.

Kažem da je Lautaro, i to sam javno rekao, talentovan mladić koji je postao šampion. Sedmica za sedmicom, iz dana u dan, sve je bolje. Mlad je i zato će se o njemu sigurno pričati", rekao je predsjednik Intera.

Oglasi

Marotta je također uvjerio navijače Intera da će Lautaro ostati u Milanu.

"Trebamo li ostati mirni u pogledu produženja njegovog ugovora? Da, definitivno da", dodao je Giuseppe Marotta.

Iako je za njega vladalo interesovanje iz drugih velikih klubova u Evropi, Lautaro Martinez tvrdi da nikada nije razmišljao o odlasku iz Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moj agent već radi na novom ugovoru sa Interom. Veoma sam sretan, dajem sve od sebe za klub i moja porodica voli da živi ovde u Milanu.

Ne vidim razlog zašto bih otišao u drugi klub", rekao je Lautaro Martinez.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi