Mourinhova famozna bukvica Ibrahimoviću i (ne)očekivana reakcija: "Treba da te je stid!"

Napadač ispričao detalje

Mourinhova famozna bukvica Ibrahimoviću i (ne)očekivana reakcija: "Treba da te je stid!"

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović i Jose Mourinho su tokom karijere sarađivali dva puta. Prvi put u Interu, a drugi u Manchester Unitedu. Između njih se stvorio odličan odnos te jako cijene i poštuju jedan drugog.

U bogatoj igračkoj karijeri Ibrahimović je imao veliki broj trenera, ali Mourinho cijeni kao niti jednog drugog bez obzira što je znao biti i ponižavan od strane Portugalca.

U jednoj od svoje dvije autobiografske knjige "Ja sam Zlatan" i "Adrenalina" Ibrahimović je uvijek s biranim riječima govorio o sadašnjem treneru Fenerbahčea.

Opisao je detalje šta se desilo tokom jedne utakmice kada su Ibrahimović bio član Intera i trebao je da bude proglašen najboljim igračem Serije A.

"Jednom na poluvremenu utakmice Mourinho me kritikovao pred cijelom ekipom nakon lošeg prvog poluvremena", započeo je Zlatan te nastavio:

"Trebao sam dobiti nagradu kao najbolji igrač u Italiji, a on mi je rekao: 'Kad izađeš na tu pozornicu i primiš svoju nagradu trebaš se sramiti načina na koji igraš, ne zaslužuješ to'."

Oglasi

"Nije ništa novo da trener kritikuje igrače, ali ovisi kako to shvatite i kako reagujete. Rekao sam sebi da ću izaći iz svlačionice i pokazati da mogu bolje", završio je Zlatan.

Mourinho i Ibrahimović iz vremena dok su sarađivali u Interu

Mourinho je specifičan trener upravo zbog odnosa sa svojim igračima, uvijek zna pronaći riječi i stati u njihovu zaštitu pa nije čudo zašto ga mnogi smatraju svojim fudbalskim ocem.

Ibrahimović je jedan od rijetkih koji su tokom karijere radili sa Mourinhom i Pepom Guardiolom. U svom stilu je prošle objasnio razliku između njih dvojice.

"Mourinho je sušta suprotnost Pepu Guardioli. Ako Mourinho osvijetli sobu, Guardiola navuče zavjese. Mourinho je tip za kojeg sam zapravo bio spreman umrijeti."

Oglasi

"Mourinho radi duplo više od svih ostalih. Jednom je otišao do tipova mislili da su nedodirljivi i doveo ih je u red."

"Prešao je ravno na stvar: 'Od sada radite ovako.' Možete li zamisliti?! I svi su počeli slušati."

"Znao je pokazivati videozapise u kojima smo igrali loše i govorio bi: 'Tako jadno! Beznadno! Ti niste vi. Mora da su vaša braća, a mi smo samo klimali glavom. Bilo nas je sram."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Šutnuo bi tablu, u nama bi porastao adrenalin i izašli bismo na teren poput bijesnih životinja. Ljudi su bili spremni ubiti za njega", govorio je Zlatan.

Njih dvojica su prvi put sarađivali u sezoni 2008/2009 kada su osvojili Scudetto u Italiji, zatim u sezoni 2016/2017 kada su kao članovi Manchester Uniteda podigli peher Europa lige.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Mou car...Ibro car..
1 0
Fino alla Fine
Specifičan i po tome kad izgubi.,svi su krivi samo on nije.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi