Nesretnom Kostiću se jučer svijet srušio, a sada je saznao najbolje moguće vijesti

Samo da se stvari ne pogoršaju

Nesretnom Kostiću se jučer svijet srušio, a sada je saznao najbolje moguće vijesti

Edmir Škorić

Filip Kostić povrijedio se u prvoj utakmici za Srbiju na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, zbog čega propušta ostatak Eura, a uplašio se da bi zbog toga mogao da mu propadne i transfer koji je planirao.

Kostić je u finišu prvog poluvremena u meču Srbije i Engleske napustio teren u suzama. Znao je da su stvari loše, a onda je stigla potvrda da slijedi duža pauza i za njega je Euro završeno.

Ovo je veliki udarac za selektora Dragana Stojkovića i za sve u Srbiji, ali pokušat će i bez iskusnog bočnog fudbalera u mečevima protiv Slovenije i Danske osigurati plasman u osminu finala, što je bio jedan od primarnih ciljeva prije dolaska u Njemačku.

Kostiću je nastup protiv Engleske u nedjelju bio ujedno i prvi na Euru, a možda i posljednji. No, to pokušava da zaboravi, a sada razmišlja o tome da li će ovog ljeta uspjeti da završi transfer. Bio je to njegov plan, nastoji da napusti Juventus kako bi više igrao. Uplašio se da bi mu povreda mogla sve poremetiti, ali sada stižu dobre vijesti.

Tuttosport je objavio da je trener Fenerbahčea Jose Mourinho odlučio kupiti ovog ljeta dvojicu igrača Juventusa. Mourinho je nedavno rekao da nije voljan kupiti nijednog igrača Rome u svom novom klubu, Fenerbahčeu, ali prema novinama Tuttosport, Posebni je doista zainteresovan za dvojicu iz Juventusa: Kostića i Deana Huijsena.

Oglasi

Huijsen je posljednjih pola godine igrao na posudbi u Romi i upravo Mourinho ga je doveo tada u Rim. Portugalac želi da se ujedini ponovo sa mladim španskim reprezentativcem, no problem je što Juventus traži čak 30 miliona eura, iako nije nemoguće da ga ponovo posudi.

Drugi igrač za kojeg se Jose zanima je Kostić. Stara dama spremna je poslušati ponude za iskusnog krilnog igrača, ali dosta toga će ipak ovisiti o tome koliko će Kostić izbivati s terena.

31-godišnji Kragujevčanin je u Juve u ljeto 2022. stigao iz Eintracht Frankfurta, a igrao je još za HSV, Stuttgart, Groningen, Radnički iz Kragujevca.

U Seriji A je prošle sezone upisao 29 nastupa i ima četiri asistencije. U kupu Italije je dodao četiri nastupa.

Oglasi

Kostić bi dolaskom u Fener povećao balkansku koloniju budući da ondje već imamo dva Bosanca (Edin Džeko, Rade Krunić), Srbina (Dušan Tadić), Hrvata (Dominik Livaković) i Slovenca (Miha Zajc).

Mourinho navodno ima 100 miliona eura na raspolaganju za transfere i spreman je napraviti velike promjene i dovesti kvalitetne igrače s kojima bi pokušao osvojiti titulu koja se čeka od 2014. godine, a pritom je cilj izboriti nastup u grupnoj fazi Lige prvaka.

Rajković nije mogao da ne komentariše izjavu Tadića: "Napišite to slobodno..."

Golman Srbije Predrag Rajković (28) dao je veoma zanimljivu izjavu dan nakon poraza od Engleske u prvom meču na Euru.

Srbija je poražena u Gelsenkirchenu od Engleske sa 1:0, a dosta pažnje privukle su izjave Dušana Tadića. Kao najbolji igrač i lider, iznenada je ostavljen na klupi. Fudbaler Fenerbahčea odgovorio je nakon utakmice selektoru Draganu Stojkoviću.

"Teško sam prihvatio odluku, ipak je to Engleska. Mislim da sam najbolji igrač ovog tima, lider sam, kapiten, bez lažne skromnosti. Mislim da sam trebao početi. Nisam očekivao da ću biti na klupi, ali prihvatio sam odluku. Smatram ipak da bih bio bolji da sam igrao 90 minuta. Ali, ako šef kaže da igram 30, igrat ću toliko. Sve za kolektiv", poručio je Tadić.

Oglasi

Dušanu Tadiću je večerašnji meč protiv Engleske bio 109. u reprezentativnom dresu. Postigao je 23 pogotka. Sada ima cilj da kao kapiten odvede Srbiju u drugi krug takmičenja.

Piksi je komentarisao izjavu Tadića. "Uuu, to nije dobro ako je to rekao. Uuu to nikako nije dobro. To je bila moja odluka iz taktičkih razloga. Želio sam Tadića sa svježim nogama u drugih 45 minuta. Jedino je to razlog i ništa više. Radi se o taktici", rekao je Piksi.

Golman Mallorce i srpske reprezentacije Predrag Rajković osvrnuo se na duel s Engleskom, ali i najavio duel sa Slovenijom koji se igra 20. juna u 15 sati.

"Fudbal se igra za golove. Imamo dobre napadače i generalno dobar tim, da možemo postići više od jednog gola. Ako budemo igrali defanzivno kao protiv Engleske, to će biti dobro, nadam se da ćemo uzeti bez primljenog gola. Ubijeđen sam da ćemo dati gol, ako ne i dva, tri...", rekao je Rajković.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Potom su ga novinari na treningu upitali o izjavi Tadića, na šta je on odgovorio:

"Spremniji sam od Dušana Tadića fizički, slobodno to napišite. Šalim se, super je atmosfera. Ne bih se bazirao na priču o tome. Spremamo se za Sloveniju i to je to", dodao je Rajković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi