Transfer Srbina gotova stvar, njegov otac zakazao let za Italiju i želi da se pobrine samo za jedno

Lazar Samardžić na korak od Napolija

Transfer Srbina gotova stvar, njegov otac zakazao let za Italiju i želi da se pobrine samo za jedno

E. Čaušević

Lazar Samardžić ljetos bio je najveći gubitnik prelaznog roka jer mu je u zadnji čas propao transfer u Inter iako je prošao i ljekarske preglede. No, reprezentativac Srbije je dočekao svojih pet minuta i očekuje se da će u narednim danima potpisati za Napoli, no mediji u Italiji ponovo u prvi plan stavljaju njegovog oca Mladena.

Samardžić je prošlog ljeta u Milanu prošao ljekarske preglede i kada se očekivalo da potpiše za Inter taj klub je saopštio da od transfera neće biti ništa i da se srbijanski veznjak vraća u Udinese.

Za sve su optužili njegovog oca Mladena tvrdeći da je on tražio dodatni bonus nakon što je sve dogovoreno, ali on je poručio da to nije tačno i da je menadžerica Rafaela Pimenta pokušala bez dozvole da završi transfer i da je falsifikovala potvrdu da zastupa Samardžića.

Na kraju se mladi srbijanski veznjak vratio u Udinese gdje mu nije bilo lako da prebrodi ono što se desilo, ali je uspio i odigrao odličan prvi dio sezone u Seriji A.

To je Samardžića opet "vratilo na mapu" i privukao je interes nekoliko klubova, a čini se da je već svima jasno da će karijeru nastaviti u dresu Napolija.

Oglasi

Mediji u Italiji pišu da su Napoli i Udinese počeli pregovore oko Samardžićevog transfera i da se očekuje da se u narednim danima sve finalizira i da Srbin potpiše za aktuelnog prvaka Italije.

Također, ponovo se spominje i Samardžićev otac Mladen koji ovaj put ne želi da njegov sin doživi istu sudbinu kao s Interom, te je uzeo stvari u svoje ruke.

Fabrizio Romano objavio je da su klubovi blizu dogovora, te da će Samardžićev otac doputovati u Italiju kako bi s Udineseom dogovorio preostale detalje transfera i kako bi se pobrinuo da ovaj put sve prođe u najboljem redu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 21-godišnji veznjak u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 17 mečeva za Udinese i uspio je postići dva gola i dodati dvije asistencije. Očekuje se da će Napoli Samardžića platiti oko 20 miliona eura.

Za reprezentaciju Srbije debitovao je u martu prošle godine i već je uspio da upiše pet nastupa u dresu Orlova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi