Reprezentativac Srbije glavna priča: Propao mu transfer karijere, a sada se otvaraju nova vrata
FOTO: EPA

U janauru bi mogao u novu sredinu

Reprezentativac Srbije glavna priča: Propao mu transfer karijere, a sada se otvaraju nova vrata

H. Zilić

Reprezentativac Srbije Lazar Samardžić mogao biti glavna priča januarskog prelaznog roka. Sjajnim partijama ovaj 21-godišnji fudbaler Udinesea je skrenuo pažnju na sebe.

Ugledni "Tuttomercato" jutros donosi vijest kako je Samardžić na meti Napolija. Tim sa juga Italije je bacio udicu i Samardžić je velika želja u narednom prelaznom roku.

Pomenuti fudbaler ima vrijednost od 20 miliona eura, a Napoli navodno klubu s Friulija nudi 25 miliona plus bonusa.

U Napoliju smatraju da bi Smardžić bio idealna zamjena za Piotra Zielinskog. I ranije je ovaj mladi veznjak bio na meti brojnih klubova, a javljali su se i velikani posebno iz Italije.

U igri za Samardžićev potpis ljetos su bili Juventus i Inter, čak su Nerazzuri bili blizu potpisa, ali sve je propalo u posljednji čas.

Oglasi

Otac i menadžerica pokvarili transfer karijere

Samardžić je u ljetnom prelaznom roku dogovorio sve s Interom i čak je prošao ljekarske preglede u Milanu, a kada se očekivalo da potpiše ugovor i bude zvanično predstavljen na kraju je sve palo u vodu.

Iz Intera su saopštili da je za sve kriv njegov otac Mladen kojeg su optužili da je nakon dogovora tražio još više novca provizije za sebe i agente koji nisu bili uključeni u sav taj posao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane Samardžićev otac tvrdio je da ih je prevarila poznata menadžerica Rafaela Pimenta i da je ona bez dozvole njegovog sina dogovorila transfer. Na kraju su u Interu odustali od svega, a najveći gubitnik bio je upravo Samardžić koji se vratio u klub od kojeg se svega nekoliko dana ranije oprostio.

U jnaru je prilika za novi iskorak u karijeri 21-godišnjeg veznjaka koji je već skupio pet nastupa za reprezentaciju Srbije s kojom će nastupati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj naredne 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi