Šta Juventus sprema Dušanu Vlahoviću? Srbin na novom raskrižju karijere
Juventus nudi novi ugovor Vlahoviću, ali plata je problem.

Ostati ili otići?

Šta Juventus sprema Dušanu Vlahoviću? Srbin na novom raskrižju karijere

E. Ganibegović

Dušan Vlahović je jedan od najvažnijih igrača Juventusa. Navijači tima iz Torina ne bi imali ništa protiv da on ostane još dugo tu, ali problem bi mogao da napravi novac.

U transferu vrijednom 83 i po miliona eura Dušan Vlahović je u januaru 2022. godine iz Fiorentine prešao u Juventus i vremenom je postao jedan od ključnih igrača Stare dame.

Rođeni Beograđanin je ove sezone najbolji strijelac Juventusa s 15 pogodaka na 25 nastupa u Seriji A. Ima i tri asistencije.

Sadašnji ugovor Vlahovića za torinskog velikana veže do ljeta 2026. godine. U Juventusu planiraju da mu ponude produženje, ali oko nekih stvari tek treba da se dogovore.

Novi ugovor za Vlahovića u Juventusu

Kako su prenijeli mediji u Italiji, Juventus je spreman da ponudi novi ugovor Dušanu Vlahoviću. Potpisao bi produženje na još dvije godine.

Dakle, novi ugovor bi Dušana Vlahovića za Juventus vezao do juna 2028. godine. Problem je, naravno, novac.

Oglasi

Prema jednoj od tačaka u ugovoru koji je sada na snazi, plata Dušana Vlahovića trebala bi da poraste na 12 miliona eura. Očito, od toga neće biti ništa.

Italijanski klub je zauzeo kurs smanjenja plate i nije spreman da Vlahoviću plati toliki novac. Stara dama bi najradije da plata ostane osam miliona eura.

S druge strane, Dušan Vlahović je spreman produžiti ugovor, ali umjesto dosadašnjih osam, želi da zarađuje deset miliona eura na godišnjem nivou.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostaje da se vidi šta će na kraju biti od svega. Nekako se Vlahovićev prijedlog od 10 miliona eura čini i najrealniji. Da se nađemo na pola puta, kako glasi i stih jedne popularne regionalne pjesme.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi