Čudesni defanzivac 'odjavio' Staru damu? "Moj otac prezire taj klub, a ja oca poštujem"
Mladi defanzivac oduševio fudbalski svijet (Foto: EPA)

Navodna izjava kruži društvenim mrežama

Čudesni defanzivac 'odjavio' Staru damu? "Moj otac prezire taj klub, a ja oca poštujem"

M. Šljivak

Defanzivac Bologne Riccardo Calafiori (21) jedna je od glavnih meta torinskog Juventusa u ljetnom prijelaznom roku, no torinski tim će imati veliku konkurenciju u borbi za potpis ovog mladog fudbalera. Društvenim mrežama kruži i njegova navodna izjava u kojoj je ponizio Staru damu.

Riccardo Calafiori igra fenomenalnu sezonu u ekipi Bologne. Njegov tim je apsolutni hit u Seriji A, a 21-godišnjak je dio zaista stamene odbrane tima kojeg predvodi Thiago Motta.

Nije nikakvo čudo što ovog fudbalera već sad traže brojni velikani. Juventus je tim koji ga vidi kao idealnog za budućnost, no čim se čulo za interes Bianconera, društvenim mrežama se počela širiti njegova navodna izjava u kojoj tvrdi da ne postoji cifra za koju bi otišao u Juve.

"Za mene bi Juventus bio korak unazad u odnosu na Bolognu, klub koji radi na ispravan način. Radije ću ostati ovdje nego obukao dres Juventusa. Moj otac prezire Juventus, a ja poštujem svog oca. Ne postoji novac za koji bih otišao tamo", navodne su riječi fudbalera Bologne.

Cijena ovog fudbalera na tržištu preći će očekivanih 20 miliona eura. Svojim igrama je poprilično povećao cifru za koju ga je Bologna spremna prodati.

Oglasi

Juve međutim ima asove u rukavima za sve. Spremni su Bologni poslati Facunda Gonzaleza uz novac i pokušat će na taj način završiti posao oko ovog mladog fudbalera.

Izjava koju je navodno dao za sada nije potvrđena. Vrlo vjerovatno se radi o izmišljenim riječima kojima se nastoji ocrniti 21-godišnji fudbaler pred navijačima torinskog velikana.

Riccardo Calafiori je dijete Rome. Rođeni je Rimljanin, ali pravu šansu u dresu Vučice nije dobio, pa 2022. godine odlazi u redove švicarskog Basela.

Bologna ga je prošlog ljeta platila četiri miliona eura. Ispostavio se kao pravi potez jer mu se vrijednost značajno povećala u nepunih godinu dana.

Thiago Motta je ključ posla s Calafiorijem

Thiago Motta mogao bi biti ključ posla Juventusa s Riccardom Calafiorijem. On bi mogao postati novi trener Juventusa.

Oglasi

Nakon još jedne skromne i očajne sezone torinski velikan je konačno spreman uručiti otkaz Massimilianu Allegriju. Thiago Motta spominje se kao glavni kandidat za mjesto na klupi Bianconera.

To bi na kraju moglo presuditi u izboru kluba mladog fudbalera. Kod Motte bi definitivno imao prostora za napredak i razvoj u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba napomenuti da je mladi defanzivac želja i londonskog Tottenhama. Spursi neće štediti novac da ga dovedu u svoje redove i vidjet ćemo gdje će on na kraju završiti.

Calafiori se tek pojavio na velikoj sceni. Mnogima je prošao ispod radara, no sada se za njega spremaju velike stvari.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1705350700
Hajde u ACMilan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi