Remi Lazija s davljenikom u najgorem mogućem trenutku

Lecce uzeo bod

Remi Lazija s davljenikom u najgorem mogućem trenutku

M. Šljivak
Teme:

Lazio je u 35. kolu italijanske Serije A remizirao na Olimpicu s davljenikom Leceom (2:2) i tim Maurizija Sarrija ostao je bez bitnih bodova u bitnom dijelu sezone kada im najviše treba u borbi za Ligu prvaka.

Kako se sezona bliži kraju Lazio igra sve slabije. Tim Maurizija Sarrija večeras je uzeo samo bod protiv Leccea i izvukli su se u 94. minuti preko Milinković-Savića.

Gosti su u 23. minuti mali veliku šansu da povedu. Dosuđen je penal, ali Gabriel Strefezza promašuje gol i propala je velika šansa.

Kazna za promašaj stiže deset minuta kasnije. Luis Alberto sjajno progirava Cira Immobilea, a iskusni napadač Lazija u svom stilu postiže pogodak za 1:0.

Lecce ipak na odmor odlazi neriješenim rezultatom. Remi Oudin koristi priliku i sjajnim udarcem pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Gosti odlično ulaze u nastavak meča. Remi Oudin u 51. minuti pogađa za preokret i vodstvo Leccea od 2:1.

Oglasi

Lecce je potom počeo misliti samo na svoj gol. Lazio je kružio oko protivničkog gola. Najbolju šansu imao je Pedro u nadoknadi. Španac je uzdrmao stativu protivničkog gola za muk na Olimpicu.

Ipak, u 94. minuti Lazio dolazi barem do boda. Sergej Milinković-Savić zabija za 2:2 i donosi svom timu bod.

Ovim rezultatom Lazio je došao u neugodnu situaciju na tri kola prije kraja. Imaju 65 bodova i lako bi se moglo desiti da na kraju ostanu bez Lige prvaka koja im je do prije dva-tri kola bila gotovo sigurna.

Lecce je s druge strane ispustio veliku pobjedu koja bi im vjerovatno značila ostanak u ligi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 35. kolo:

Lazio - Lecce 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi