Morbidne poruke na meču Lige prvaka: "Glad je završena, idite kući..."

Navijači Lazija u centru pažnje

Morbidne poruke na meču Lige prvaka: "Glad je završena, idite kući..."

Edmir Škorić
Teme:

Navijači italijanskog kluba Lazio sinoć su dočekali Celtic u Rimu razvivši niz antiirskih transparenata.

Ekipa Brendana Rodgersa je poražena na Olimpicu sa 2:0 u meču petog kola grupne faze Lige prvaka, pa će Rimljani u osminu finala zajedno s Atleticom.

Ciro Immobile bio je junak domaće ekipe sa dva gola u nastavku - prvo je postigao u 82. minuti, pa i tri minute kasnije kada je stavio tačku na i.

Na kraju utakmice navijači i igrači Lazija slavili su prolazak u nokaut fazu iz jako teške grupe. Osim po pobjedi Lazija i golovima Immobilea, ova utakmica ostaće upamćena i po morbidnim porukama navijača rimskog kluba.

Jedan od transparenata ispred stadiona u Rimu

Oni su istakli dva transparenta, jedan ispred stadiona, drugi na tribinama. Na jednom je pisalo: "Glad je gotova, idite kući, je*eni krompirojedi".

U Velikoj gladi u Irskoj, potaknutnoj bolešću krumpira, koja je trajala od 1846. do 1851. umrlo je najmanje milion Iraca.

Oglasi

Osim te, navijači Lazija su imali još jednu poruku: "Jesu li se fenijska kopilad danas tuširala?"

Fenijani su pripadnici tajnih revolucionarnih društva Iraca osnovanih u 19. stoljeću u Irskoj i SAD s ciljem da se razruši britansko gospodarstvo i da se proglasi neovisna irska republika.đ

Navijači Lazija su ranije znali veličati Adolfa Hitlera, ali to je jednostavno njihov način razmišljanja. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Posljednjih godina pristaše Lazija redovno su izdvajani zbog rasističkog ili antisemitskog ponašanja. U 2017. su se istaknuli slikom Anne Frank, njemačke židovske tinejdžerice koja je umrla u koncentracijskom logoru Bergen Belsen u Njemačkoj, koju su prikazali kako nosi dres AS Rome.

Osim što su vrijeđali, takođe su i napadali navijače Celtica sinoć, a osim toga bacali su baklje u teren i Lazio bi mogao biti žestoko kažnjen od UEFA-e koja će sve uzeti u obzir i takve pogreške ne oprašta.

Top Komentari

NKZ1922
Hahaha prejak dio: Veličaju Hitlera, Ana Frank u dresu Rome, tukli navijače Celtica i...... bacali baklje u teren, a to UEFA ne prašta :'DDD
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti