Osporavani genije u kopačkama izveo magične poteze i izazvao divljenje svih

Nevjerovatni Trossard

Osporavani genije u kopačkama izveo magične poteze i izazvao divljenje svih

Midhat Šljivak

Belgija je plasman na Evropsko prvenstvo proslavila pobjedom nad Azerbejdžanom od 5:0, a pored četiri pogotka Romelua Lukakua u strijelce se upisao i fudbaler Arsenala Leandro Trossard. Međutim, mnogo veću pažnju je privukao njegov potez kojim se riješio rivala i koji je oduševio ljubitelje fudbala.

Leandro Trossard izveo je magičan potez u duelu reprezentacije Belgije protiv Azerbejdžana. Njegova vještina s loptom stavila je gol kojeg je postigao potpuno u drugi plan.

Fudbaler Arsenala prvo se na fenomenalan način riješio veznjaka Azerbejdžana Mahmudova. Podigao je loptu i izbjegao klizeći start, smirio ju je u zraku, a zatim Haqverdiju probacio kroz noge i lagano ih se riješio.

Ovaj potez izazvao je oduševljenje. Naravno, navijači Arsenala su ti koji posebno slave ovu majstoriju Trossarda koji je još jednom pokazao da se radi o zaista odličnom fudbaleru.

Zbog njegovih poteza na terenu i četiri gola Romelua Lukakua pala su u drugi plan, a Belgija je potvrdila da uvijek u svojim redovima ima zaista istinske majstore fudbala. Trossard je često bio osporavan, ali je bez obzira na sve pravi majstor.

Oglasi

Trossard je od januara ove godine član Arsenala. Stigao je iz Brightona za 20 miliona funti uz mogućnost da ta cifra naraste do 27 miliona.

Ove sezone 28-godišnji ofanzivac je postigao šest pogodaka i upisao je dvije asistencije u 14 utakmica za Arsenal. Izuzetan je to učinak čovjeka koji je kod Mikela Artete projektovan da uglavnom ulazi s klupe.

Ipak, svojim igrama on dokazuje da bi španski stručnjak možda trebao ozbiljno razmisliti o njemu kao starteru u prvenstvenim utakmicama jer Belgijanac uvijek donese nešto novo na terenu.

Trossard je karijeru počeo u ekipi Genka. Devet godina je bio član ovog tima uz nekoliko pozajmica u belgijskim niželigašima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Njegova karijera doživljava uspjeh kada 2019. godine dolazi na Ostrvu. Dolazak u Brighton ispostavio se kao pravi potez jer je Trossard u Premiershipu eksplodirao.

Odlični nastupi donijeli su mu 2020. godine i poziv u reprezentaciju Belgije. Za Crvene đavole je upisao 28 nastupa i postigao je šest pogodaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi