Novi Zmaj sa inostranim trofejem, velika sramota obilježila finale

Bizarna odluka

Novi Zmaj sa inostranim trofejem, velika sramota obilježila finale

A. Čaušević

Kraj sezone je blizu pa je tako i došlo vrijeme za dodjelu pehara. 

U Poljskoj je danas igrao finale tamošnjeg Kupa, a Vladan Kovačević je postao novi Zmaj sa inostranim trofejem u kolekciji.

Nekolicina bh. reprezentativaca je u ovoj sezoni osvojilo trofeje. Tako su nedavno Eldar Ćivić i Adnan Kovačević postali prvaci Mađarske, a sada se listi igrača sa trofejima priključio i bivši golman Sarajeva.

Rakow je u finalu igrao protiv Lecha i slavio je trijumf 1:3. Kovačević je cijeli meč odgledao s klupe, ali bez obzira na to sigurno će pamtiti današnji dan zbog osvojene medalje.

Većinu posla pobjednik Kupa je odlučio u prvom poluvremenu kada su pogađali Gutkovskias te Wdowiak za 2:0 nakon 45 minuta igre.

Oglasi

Lech se u igru vratio na startu drugog dijela preko Amarala, ali je Lopez postigao treći gol za Rakow i tako svom timu donio drugi Kup u klupskoj historiji.

Inače, susret igran na Nacionalnom stadionu u Varšavi obilježio je veliki skandal nakon bizrane odluke gradonačelnika poljske prijestolnice, Rafala Trzaskowskog.

Obično finalne utakmice Kupa u Poljskoj proteknu u odličnoj atmosferi, ali je Trzaskowski odlučio da navijači ne mogu unositi zastave i banere veće od dimenzija 2X1 metar.

Iz tog razloga navijači Lecha nisu uopšte ušli na stadion te su za vrijeme utakmice sjedili ili stajali oko stadiona pa je ono što je trebalo da bude navijački festival bio sve osim toga.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Neki od navijača Rakowa su ušli na stadion, ali kada bi neko počeo navijati drugi bi ga ušutkali. Uglavnom su se čule pskove na račun čelnika Saveza zbog kako prenose poljski mediji velike sramote.

Prazni sektori namijenjeni za navijače su ono o čemu se najviše priča u Poljskoj, a sigurno je da će o svemu biti govora i narednih dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi