Tottenham porazom u Leedsu ostao skoro bez šansi za plasman u Ligu prvaka

Domaći slavili sa 3:1

Tottenham porazom u Leedsu ostao skoro bez šansi za plasman u Ligu prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Leedsa danas su na svom terenu pobijedili Tottenham sa 3:1 u meču 35. kola Premiershipa.

Tottenham je sada sve dalje od plasmana u Ligu prvaka naredne sezone i kako stvari stoje ovaj londonski klub ćemo naredne sezone gledati u Evropskoj ligi.

Leeds je ovom pobjedom čak došao u poziciju da se bori za mjesto koje vodi u Evropsku ligu, ali sigurno je da je njima najvažnije što su odavno osigurali opstanak i već lagano mogu da misle o novoj sezoni.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i poveli su već u 13. minuti kada je pogodak za 1:0 postigao Dallas.

Međutim, Totenham se uspio vratiti u meč veoma brzo. Gosti su poravnali na 1:1 u 25. minuti, a strijelac je bio Son nakon asistencije Allija.

Leeds nije uzdrmao ovaj gol i igrači ovog tima nastavili su s odličnom igrom. Domaći su do novog vodstva stigli u 42. minuti, a ovaj put mrežu Tottenhama zatresao je Bamford za 2:1.

U drugom poluvremenu Tottenham je pokušavao da dođe do gola i vrati se u meč, ali to nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leeds je tačku na ovu utakmicu stavio u 84. minuti kada je Rodrigo zabio pogodak za konačnih 3:1 i čini se uništio nade Tottenhama za plasman u Ligu prvaka.

Tottenham je tek šesti sa 56 bodova i ima pet bodova manje i utakmicu više od Chelseaja koji je četvrti i poziciji koja vodi u Ligu prvaka. Leeds je sada deveti sa 50 bodova.

Top Komentari

Ajax11
Ovde Borac nabija gol razliku, to je svakom jasno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi