Odustao od transfera jer mu se nije dopao grad - Klub mu se 'osvetio' na poseban način

Došao, vidio, otišao...

Odustao od transfera jer mu se nije dopao grad - Klub mu se 'osvetio' na poseban način

M. Šljivak

Nevjerovatan potez napravio je njemački fudbaler Nadiem Amiri koji je trebao postati novi član Leeds Uniteda. On trebao u transferu od pet miliona funti pojačati tim s Elland Roada, ali on se nakon dana provedenog u gradu odlučio vratiti u Bayer Leverkusen.

Nadiem Amiri neće pojačati Leeds United iako je transfer već bio spreman i dogovoren. Ovaj 26-godišnji fudbaler u ponedjeljak je privatnim avionom s porodicom stigao u Leeds i razgovarao je s čelnicima tima s Elland Roada.

I dok su u ekipi Bayer Leverkusena već počeli trljati ruke za transfer vrijedan pet miliona funti, desio se nevjerovatan preokeret jer je Amiri odjednom odlučio da se vrati kući.

Pozvao je čelnike tima iz Leverkusena. Nakon razgovora i razgledanja grada odlučio je da Engleska nije za njega i vratio se kući.

Iz Leedsa međutim tvrde da razgovora s njim o transferu nije uopšte bilo i da nije istina da je došao u grad zbog transfera. Međutim, brojni mediji govore drugačije i očigledno je engleski velikan izigran.

Oglasi

Kako bi se koliko-toliko osvetili ovom fudbaleru što ih je izigrao odlučili su da mu ne plate privatni avion kojim je došao i 26-godišnjak je morao snositi troškove leta za Dusseldorf.

Bayer Leverkusen se želi riješiti 26-godišnjeg fudbalera. Hoće li to uspjeti do kraja prijelaznog roka, ostaje nam da vidimo u narednih nešto više od 24 sata.

Amiri je član Apotekara postao 2019. godine. Stigao je iz Hoffenheima i potpisao je ugovor na pet godina. Kratko je igrao za Genou kao posuđen igrač 2022. godine.

Interesantno je svakako da je svojim nastupima uspio da se ozbori i za nastup u najboljoj selekciji Njemačke za koju je nastupio pet puta.

Leeds United je tokom ljeta pretrpio brojne promjene unutar tima, a ekipa je skromno krenula u novu sezonu i ima pet bodova nakon četiri odigrana kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi