Legenda Evertona objavila kraj karijere!
Foto - EPA

Leighton Baines rekao zbogom

Legenda Evertona objavila kraj karijere!

M. Šljivak

Legendarni fudbaler Evertona Leighton Baines objavio je kraj karijere.

Nakon utakmice protiv Bournemoutha Baines je odlučio da da završi bogatu karijeru koju je gotovo kompletnu posvetio Karamelama.

Baines je počeo u omladinskim kategorijama tima sa Goodison Parka. Međutim, prve seniorske korake je napravio u Wiganu, gdje je igrao od 2002. do 2007. godine.

U ljeto 2007. godine kupuje ga Everton za pet miliona funti, a u narednih 13 godina Baines je bio gotovo neizostavan član prvog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U posljednje dviije sezone je igrao nešto manje. Odigrao je tek 17 utakmica i na kraju je odlučio da mu je dosta fudbala i da ide u penziju.

Za Everton je Baines odigrao 420 utakmica i postigao je 39 golova.

Promo

Top Komentari

Adoii97
Igracina u svoje vrijeme, zao mi je bilo sto nije dosao u United.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi