Legenda Reala iznenadila izborom: Između Messija i Ronalda biram Messija, on je prirodniji nogometaš
Messi ili Ronaldo? Dilema koja uvijek uzburka javnost

Mnogi nisu očekivali ovakav odgovor

Legenda Reala iznenadila izborom: Između Messija i Ronalda biram Messija, on je prirodniji nogometaš

S. Pašalić, foto: EPA

Mnogi su igrači i treneri dali svoje mišljenje o tome da li je bolji Messi ili Ronaldo.

Bivši selektor Španije i trener Reala iz Madrida Vicente Del Bosque je dao svoje mišljenje o toj dilemi te je izabrao igrača Barcelone za kojeg smatra da posjeduje nevjerovatne igračke kvalitete.

Prije nego što je Luka Modrić prošle godine osvojio Zlatnu loptu Lionel Messi i Cristiano Ronaldo su proteklih deset godina osvajali ovu nagradu i svaki igrač ju je osvajajo po pet puta.

Oba igrača su ostvarila velika individualna i timska dostignuća, postavljali rekorde i svojim igrama i potezima oduševljavali publiku.

Tako je Messi oduševio i Del Bosquea koji je izabrao Argentinca nakon što mu je postavljeno pitanje kome bi dao prednost od ove dvojice igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Messi skoro uvijek igra dobro, on je veliki igrač", rekao je Del Bosque za španski Mundo Deportivo.

"Ostajem pri Messiju, vidim prirodnijeg igrača koji je u svom komšiluku igrao nogomet sa prijateljima na ulici. S druge strane Cristiano ima izvanrednu hrabrost te fizičke i tehničke osobine kao sjajan napadač, ali ja ostajem pri Messiju", dodao je Del Bosque.

Top Komentari

MirzaBarucic
Sta reci? Messi je najveci svih vremena.
1 3
Mele
Nema snagu od Ronalda, ni skok igru , to mu fali, ali sa loptom je najbolji igrac.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi