Legenda za nekoliko dana preuzima Rumune, a misli da BiH i danas vodi Safet Sušić

Polupao lončiće

Legenda za nekoliko dana preuzima Rumune, a misli da BiH i danas vodi Safet Sušić

Edmir Škorić

Dan Petrescu (53) jedan je od kandidata za novog selektora Rumunije.

Rumuni će tražiti novog selektora nakon odlaska Mirela Radoija, a u opticaju je i trener tamošnjeg velikana CFR Cluja.

Petrescu, inače jedna od legendi rumunskog nogometa, odluku će donijeti nakon 20. decembra i utakmice protiv Agresa u prvenstvu.

U međuvremenu, upitan je da komentariše grupu Lige nacija u kojoj se nalaze Rumunija, Bosna i Hercegovina, Finska i Crna Gora. Ono što je nama zapalo za oko, Petrescu misli da i dalje Zmajeve vodi bivši selektor Safet Sušić.

"Finska je jako dobra reprezentacija i bit će teško. Bosna je, ako je Sušić tu, dobra ekipa. Ko igra u Crnoj Gori? Kako god, utakmice su teške. Nadam se da ćemo ipak biti prvi u grupi", rekao je Petrescu.

Ovaj 53-godišnjak je vodio mnoge timove u karijeri, ali još uvijek nema selektorsko iskustvo, dok je kao igrač nastupao za Genou, Sheffield, Chelsea, Bradford, Southampton...

Oglasi

Utakmice Lige nacija igrat će se u junu i septembru naredne godine. Još uvijek nije objavljen raspored utakmica.

"Džeko i Pjanić? Do ljeta to može da se promijeni, ali BiH nije ono što je bila"

Rumunski reprezentativac Nicolae Stanciu (28) govorio je za tamošnje medije nakon što je održan žrijeb Lige nacija.

"Dobar žrijeb, bilo je puno jačih timova koje smo mogli izvući. Iako smo u trećem šeširu, moramo da razmišljamo ozbiljno o prvom mjestu. Nemamo čega da se bojimo. Mislim da imamo dobre šanse da budemo prvi u grupi. To je zaista ostvarivo", rekao je Stanciu, pa je dodao:

"Ne znam koliko će se BiH s vremenom oslanjati na Džeku i Pjanića, ali očito je da su to trenutno ključni igrači. No, do ljeta se možda to i promijeni. Bosanci su propustili priliku da odu na Mundijal i mislim da to nije ona reprezentacija od prije nekoliko godina. Mijenjaju se, tu je dosta nekih mlađih igrača. Imao sam jednog saigrača u Češkoj koji igra za reprezentaciju, sada je u Ferencvarošu".

Aludirao je Rumun na Eldara Ćivića, a takođe je istakao da su Finci nezgodan rival koji ima sjajne igrače poput Pukkija ili Kamare.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Gledao sam ih na Euru, imali su solidne nastupe, ali moje mišljenje je da smo mi sada puno kvalitetnija reprezentacija".

Za Crnogorce kaže da su "super borci", ali ipak vjeruje da nisu na nivou Rumuna, posebno ne u posljednje vrijeme. Od igrača Crne Gore, izdvojio je Savića iz Atletico Madrida.

Top Komentari

gooool
Da malo bolje prevedu onda bi skuzili da je mislio na svog igraca Matea Susica a ne da je Susic selektor.
3 0
edo111
Ovaj pao s'marsa.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi