Legendarni Collina nema dileme da li je gol Zvezde bio regularan: Da sam ja bio sudac...

Oglasio se penzionisani arbitar

Legendarni Collina nema dileme da li je gol Zvezde bio regularan: Da sam ja bio sudac...

Čini se da odavno nijedan derbi Partizana i Crvene zvezde nije izazvao toliko pažnje kao ovaj posljednji.

Naravno, razlog je sporni gol Zvezde koji je postignut u drugom poluvremenu. I, dok se navijači Partizana kunu da lopta nije prešla gol liniju kod gola Zvezde, legendarni italijanski sudac Pierluigi Collina smatra suprotno.

On je u razgovoru za italijansku radio emisiju 'Top gol' komentarisao spornu situaciju:

"Na snimku se jasno sve vidi, čuvar mreže barem pola metra vadi loptu iz gola. Da sam ja bio sudija, također bih pokazao na centar", rekao je Collina.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Naravno, bez obzira na to što je ovakva sudijska legenda dala svoje viđenje situacije, nikad nećemo moći biti 100 posto sigurni da li je lopta zaista prešla gol liniju ili ne, a posebno iz razloga što nema nijednog snimka koji bi nas na najbolji način uvjerio u jedno ili drugo. 

Top Komentari

Chupy
Nismo mi goveda. Nekome nije u cilju da se jasno vidi! Ako je na stadionu 26 kamera koje snimaju utakmicu, je li tesko jos dvije postaviti paralelno kako stoje oba gola, i na usporenoj snimci se onda sve vidi!!!! Aliiiiiiiii, ima ono aliiii.
11 0
pogba69
Oj sranja, ko da colinu boli kurac za Zvezdu i Partizan hahaha kakvi debili od novinara, počeli izmišljat stvari
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi