Legendarni Di Natale otkrio: Liverpool me je želio pod svaku cijenu

Nekadašnji napadač Udinesea

Legendarni Di Natale otkrio: Liverpool me je želio pod svaku cijenu

Legendarni napadač Udinesea Antonio Di Natale otkrio je u razgovoru za Tuttosport kako ga je u njegovo najbolje vrijeme Liverpool želio dovesti pod svaku cijenu.

Di Natale je svojevremeno bio jedan od najboljih italijanskih napadača. U Seriji A postigao je nevjerovatnih 210 golova na 445 utakmica te je osvojio dvije nagrade za najboljeg strijelca lige.

Već je ranije isticao kako je u nekoliko navrata u to vrijeme odbio transfer u Juventus, ali Stara dama nije jedini velikan koji ga je želio.

"Htio sam ostati u Udineseu i potpisao sam četverogodišnji ugovor. Osvojio sam titulu Capocannoniere (za najboljeg strijelca lige), osjećao sam se važno i nisam želio ništa da mijenjam".

"Liverpool me je želio pod svaku cijenu, također. Bili su spremni da urade bilo šta samo kako bih potpisao za njih, ali za mene nije imalo smisla ići u Englesku kad sam već odbio Juventus".

Danas 42-godišnji penzionisani fdbaler se osvrće i na činjenicu da je situacija na vrhu Serije A vrlo neizvjesna jer Lazio zaostaje samo bod za Juventusom.

"Mislim da Lazio zaslužuje Scudetto jer je pokazao da je bolji od bilo kojeg tima. Također, ima i sjajnog trenera Simonea Inzaghija. Juventus je bez dileme vrlo snažna ekipa, ali ja jednostavno više preferiram Lazio", poručio je legendarni napadač.

Kaže da bi Cristiano Ronaldo za njega bio idealan saigrač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ronaldo bi bio idealan saigrač, jer je vrlo brz i u nogama i u glavi. Bio sam pomalo kao on u svoje vrijeme, tako da mislim da bi za nas bilo sjajno kada bismo igrali skupa".

Podsjetimo, italijanski nšampionat je prekinut još prije više od dva mjeseca i očekuje se da bi se trebao nastaviti početkom juna.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi