Legendarni fudbaler kojeg svi poštuju i cijene sinoć podigao posljednji pehar u karijeri

Nije dobio medlju

Legendarni fudbaler kojeg svi poštuju i cijene sinoć podigao posljednji pehar u karijeri

A. Čaušević

Kraj sezone sa sobom obično za neke igrače donosi i odlazak u fudbalsku penziju. Sinoć je fudbalu zbogom rekao legendarni Iker Casillas.

Zbog svoje profesionalnosti, kolegijalnosti i ponašanja na terenu, ali i van teren Casillas je bio tip fudbaler kojeg svi cijene i poštuju, kako igrači tako i navijači.

Sada već bivši španski golman je sinoć podigao i posljdnji trofej u karijeri, za kojeg interesantno nije dobio medalju, ali su saigrači odlučili da ga ispoštuju.

Porto je u finalu portugalskog Kupa pobijedio Benficu, a kako nije zabilježio niti jedan nastup Casillas nije imao pravo na odličje, ali je svejedno dobio priliku da podigne pehar u zrak.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Kao što je od ranije poznato Casillasa su problemi sa srcem primorali da karijeru završi ranije od planiranog, a od naredne sezone vraća su voljeni klub Real Madrid gdje će obavljati jednu od direktorskih funkcija.

Ovaj 39-godišnjak je u karijeri ukupno osvojio 23 trofeja. Najnačaniji su tri Lige prvaka s Real Madridom, te dva Evropska i Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi