Casillas mora samo kročiti na teren kako bi osvojio titulu, ali odluka je na klubu

Tri utakmice do kraja

Casillas mora samo kročiti na teren kako bi osvojio titulu, ali odluka je na klubu

E. Škorić

Navijači Porta pokrenuli su inicijativu kako bi Iker Casillas odigrao barem minutu i proslavio titulu.

Porto mora osvojiti bod u jednoj od tri naredne ligaške utakmice kako bi postao prvak i čini se da je samo pitanje kada će se to desiti. Zahvaljujući očajnim nastupima Benfice u posljednje vrijeme, Porto je 'počašćen' još jednom titulom.

Legendarni Casillas ove sezone nije imao ni minutu na terenu i ne bi bio proglašen prvakom, pa su navijači Porta došli na ideju da naprave kampanju kako bi klub do kraja u jednom od mečeva dao barem minutu Špancu jer bi u tom slučaju i njemu bila pripisana titula.

Iker je 1. maja 2019. doživio infarkt i od tada se nije vratio na teren. Posljednji meč koji je odigrao bio je 26. aprila 2019. godine. S Portom je osvojio jednu ligu i Superkup i odigrao je za ovaj tim 156 utakmica.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Iako još nije debitovao u aktualnom ligaškom prvenstvu, Casillas je jedan od četiri golmana koje Porto ima u rosteru, pa je u poziciji da stane na gol u jednoj od preostalih mečeva.

Navijači Porta rade pravu stvar i nema sumnje da će i čelnici kluba kao i stručni štab na kraju dati šansu legendarnom golmanu koji je ionako na kraju svoje impresivne i bogate karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti