Legendarni Jaap Stam predviđa: Lazio može osvojiti Scudetto

Nekadašnji štoper rimskog kluba

Legendarni Jaap Stam predviđa: Lazio može osvojiti Scudetto

Proslavljeni holandski štoper Jaap Stam predviđa kako bi njegov bivši klub Lazio mogao osvojiti Scudetto ove sezone.

Stam je u dresu Lazija proveo period od 2001. do 2004. godine i u to vrijeme s nebesko - plavima osvojio Kup Italije. Dvije sezone prije nego što je on stigao u klub rimska ekipa je osvojila za sada svoju poslkjednju titulu prvaka Italije. Stam smatra kako se to može ponoviti ove godine.

"Meni lično nije iznenađujuće što Lazio igra tako dobro. Oni rade jako naporno nekoliko godina i mogu osvojiti Scudetto ove sezone", kaže Stam i hvali trenera Simonea Inzaghija.

"Inzaghi me je impresionirao. Svi igraju sjajno pod njegovim vodstvom, na svakoj poziciji. On je taktičar sa sjajnim karakterom. Ako timu ide dobro, to je zahvaljujući njemu", dodaje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Lazio je trenutno samo bod iza Juventusa u Seriji A 12 kola prije kraja šampionata.

Seria A je suspendovana prije mjesec dana i za sada nije poznato kada će biti nastavljena.

Top Komentari

Arnel925
Može u šahu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi