Dok Zrinjski jedva čeka da istrči na Villa Park, drugi tim iz iste grupe muči veliku muku!

Legiji će nedostajati važan igrač

Dok Zrinjski jedva čeka da istrči na Villa Park, drugi tim iz iste grupe muči veliku muku!

Eldar Ganibegović

Zrinjski sutra igra veliki meč protiv Aston Ville i dok Plemići jedva čekaju da istrče na Villa Park, drugi tim u istoj grupi Konferencijske lige koji ima tri boda muku muči pred sutrašnji dan jer je pod znakom pitanja nastup jednog od najbitnijih igrača.

Potpuno kontra svih očekivanja nakon prvog kola u Konferencijskoj ligi Zrinjski i varšavska Legia imaju po tri boda, a AZ Alkmaar i Aston Villa su bez bodova.

Zrinjski će sutra gostovati kod Aston Ville od 21 sat, dok će u isto vrijeme u Nizozemskoj AZ ugostiti poljsku Legiju.

Plemići bi trebali biti potpuno rasterećeni sutra, dok Legia nakon iznenađujuće pobjede nad Aston Villom u prvom kolu (3:2) ne ide u Nizozemsku s bijelom zastavom.

Poljska ekipa nastojat će osvojiti bod ili tri sutra protiv AZ-a i tako zadržati šanse za evropsko proljeće, no danas vijesti za navijače ovog kluba nisu lijepe.

Oglasi

"Tihi ubojica koji može stvarati probleme AZ-u", tako je nizozemski portal Footballtransfers.com prije utakmice protiv Legije napisao o Tomasu Pekhartu i naveo pozitivne osobine napadača. To je, između ostalog, uključivalo sposobnost završavanja akcija i sjajnog postavljanja u šesnaestercu.

Čeh je trebao biti najopasnije Legijino oružje sutra, a sada se pokazalo da se možda uopće neće pojaviti na terenu. Legionisci.com javlja kako 34-godišnjak ima "male zdravstvene probleme nakon utakmice u Białystoku". Misli se na utakmicu protiv Jagiellonije u Ekstraklasi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Trener Kosta Runjaić o njegovom eventualnom nastupu odlučit će nakon večerašnjeg treninga. Stručni štab Legije je svjestan da je u slučaju teže povrede bolje ne riskirati zdravlje igrača i eventualno pogoršanje.

Tomas Pehkart je ove sezone odigrao već 17 utakmica za Legiju, u kojima je postigao 10 golova i upisao jednu asistenciju. Pokaže li se da ne može igrati, u napadu poljskih viceprvaka najvjerojatnije će igrati Marc Gual i Ernest Muci.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi