Amerikancima radi šta hoće: Do kraja su bile tri sekunde, lopta stiže do Messija, a onda - čudo!

Argentinaca dominira u SAD-u

Amerikancima radi šta hoće: Do kraja su bile tri sekunde, lopta stiže do Messija, a onda - čudo!

Admin Čaušević

Lionel Messi donio je još magije u novom nastupu za Inter Miami tako što je svoj novi klub poveo u u finale US Open Cupa s još jednim trenutkom individualne briljantnosti i to u posljednjim sekundama utakmice.

Cincinnati je vodio 2:0 do 53. minute zahvaljujući golovima Luciana Acoste i Brandona Vazqueza, ali sje Inter Miami vratio u igru 15 minuta kasnije kada je Messi iz slobodnog udarca asistirao Leonardu Campanu.

Dok je sat otkucavao sami kraj, Messi je izvukao zeca iz šešira, poslavši savršen pas u okvir u peterac, pogodio je Campana u glavu koji je ponovo zabio.

Bila je to veličanstvena asistencija Messija, koji do sada ima nevjerovatnih 13 golova (10 golova, tri asistencije) u svojih osam nastupa za franšizu sa Floride.

Messijeva druga asistencija je zaista bila priča za sebe što pokazuju i snimci sa tribina. Argentinac je po ko zna koji put pokazao zašto se opravdano smatra najboljim igračem u historiji fudbala.

Oglasi

Josef Martinez potom je doveo Inter Miami do 3:2 u prvomprodužetku, prije nego što je japanski reprezentativac Yuya Kubo poravnao rezultat za domaćine u 114. minuti.

Izjednačen rezultat doveo je do izvođenja penala, a Messi je bez problema realizovao Miamijev prvi udarac sa bijele tačke.

Kada je Nick Hagglund promašio za Cincinnati, Benjamin Cremaschi je bio siguran poslavši Inter Miami u finale što je jako značilo Messiju.

Legendarni argentinski napadač vodio je Inter Miami do njihovog prvog trofej prošlog vikenda, u obliku Liga kupa, a sada je svojim novim poslodavcima dao zlatnu priliku da idući mjesec dodaju još jedan pehar u svoju kolekciju.

Inter Miami će se susresti s Houston Dynamom u ovogodišnjem finalu US Open Cupa 27. septembra, a klub Davida Beckhama sigurno će biti favorit u tu utakmicu s Messijem u ovoj nezaustavljivoj formi.

Messi od samog dolaska dominira u SAD-u, a kada se navikne na nove saigrače i sredinu samo nebo će mu biti granica. To je jasno već sada.

Top Komentari

BeskoPDX
Amaterska liga, neće oni nikad imat jaku ligu
1 0
Peacefor69
Sisica uvijek puca prvi penal!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi