Uplakani Beckham zagrlio Messija, a iza njih je bila Victoria koja se nije mogla suzdržati

Veliki uspjeh Intera

Uplakani Beckham zagrlio Messija, a iza njih je bila Victoria koja se nije mogla suzdržati

Endin Čaušević

Inter iz Miamija na krilima Lionela Messija osvojio je prvi trofej u svojoj historiji nakon što je ovaj tim pobijedio Nashville u finalu američkog Liga kupa. Messi je ponovo bio glavni junak, ali u centru pažnje našao se i David Beckham koji nije mogao sakriti svoje emocije nakon pobjede.

Inter je nakon penala uspio da pobijedi Nashville, a meč je ponovo obilježio Lionel Messi koji je zabio spektakularan pogodak za 1:0.

Nashville je uspio da dođe do 1:1 što je bio rezultat regularnog dijela meča, no u penal seriji na kraju je uspješniji bio Inter koji je osvoji svoj prvi trofej u kratkoj historiji.

Messi je na kraju dobio nagrade za igrača turnira i najboljeg strijelca, no sve je oduševio kada je skinuo kapitensku traku i stavio je oko ruke DeAndrea Yedlina koji je bio kapiten Intera prije njegovog dolaska u klub.

Taj potez ostavio je Yedlina, ali i fudbalsku javnost bez teksta, a na kraju su njih dvojica zajedno podigli trofej u zrak.

Oglasi

Također, u centru pažnje bio je i vlasnik kluba iz Miamija, David Beckham, koji nije mogao sakriti svoje emocije nakon što je njegov tim došao do prvog trofeja u historiji.

Beckham je meč pratio iz lože sa suprugom Victorijom, a po završetku je odmah došao na teren. Nije mogao sakriti svoje emocije i suze, te se vidjelo koliko je ponosan što je njegov projekat uspio nakon dosta kratkog perioda.

U centru pažnje bila je i njegova supruga Victoria koja ne pokazuje često svoje emocije, ali ovaj put ni ona se nije mogla suzdržati. Beckham je prvo otrčao Messiju u zagrljaj, a iza je odmah bila Victoria koja je također zagrlila Argentinca i čestitala mu na sjajom uspjehu.

Treba istaći da je Messi osvajanjem ovog trofeja postao i najtrofejniji fudbaler u historiji ovog sporta. Messi je u dosadašnjoj karijeri osvojio čak 44 trofeja i s trona je skinuo nekadašnjeg saigrača Danija Alvesa.

Kakvo pojačanje je Messi za Inter dovoljno pokazuje činjenica da je na sedam odigranih utakmica zabio čak deset golova za ovaj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi