Nakon samo jedne utakmice, Messiju ukazana velika čast u Interu iz Miamija

Kakva veličina

Nakon samo jedne utakmice, Messiju ukazana velika čast u Interu iz Miamija

Eldar Ganibegović

Lionel Messi odigrao je samo jednu utakmicu za Inter iz Miamija i nakon samo jednog nastupa u dresu ovog kluba Argentincu je ukazana velika čast.

Na iznenađenje mnogih, Lionel Messi odlučio je da kao slobodan igrač iz PSG-a ovog ljeta ode u MLS i potpisao je za Inter iz Miamija.

Iznenađenje je bilo još i veće jer se u momentu potpisa za ovaj klub konstantno povezivao s povratkom u Barcelonu ili s prelaskom u arapski Al-Hilal.

Bilo kako bilo, Messi je odlučio da ode na Floridu kod Davida Beckhama, a već u prvoj utakmici postigao je gol iz slobodnjaka i to za pobjedu u 94. minuti.

Na ovoj utakmici bio je kapiten tima, no nije bilo poznato da li je to samo da mu se ukaže čast na debiju ili je dugotrajno, a sada je i to poznato.

Oglasi

Naime, odlučeno je da Lionel Messi bude novi kapiten tima, a tu je odluku na press konferenciji upravo potvrdio trener Intera, Gerardo "Tata" Martino.

Njih dvojica se već dugo poznaju. Sarađivali su u Barceloni i reprezentaciji Argentine, pa ova odluka još manje čudi kada se to uzme u obzir.

Tako će Lionel Messi nositi kapitensku traku i u prvoj utakmici pred domaćim navijačima u srijedu ujutro, kada na Floridu dolazi Atlanta United.

Inače, ugovor s Interom iz Miamija Lionel Messi ima do kraja 2025. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi