94. minuta na semaforu i najbolji svih vremena izvodi čaroliju

Spektakl Messija na debiju

94. minuta na semaforu i najbolji svih vremena izvodi čaroliju

Midhat Šljivak

Lionel Messi je spektakularnim golom donio pobjedu Inter Miamiju protiv meksičkog Cruz Azula. Najbolji fudbaler svih vremena je u 94. minuti izveo magiju iz slobodnog udarca za trijumf svog tima od 2:1.

Lionel Messi je karijeru u Interu iz Miamija počeo na spektakularan način - pobjedničkim pogotkom iz slobodnog udarca u 94. minuti susreta.

Messi je u igru protiv meksičkog Cruz Azula u Liga kupu Sjeverne i Centralne Amerike ušao u 54. minuti pri vodstvu Intera od 1:0, ali desetak minuta nakon njegovog ulaska gosti stižu do poravnanja rezultata na 1:1 pogotkom Antune.

Činilo se kako će ovaj rezultat biti konačan, a onda se u 94. minuti nadoknade ukazao Lionel Messi.

Najbolji svih vremena je postavio loptu na 20-ak metara od gola Cruz Azula. Uslijedio je poznati pogled, a zatim i spektakularan pogodak za pobjedu Intera od 2:1.

Oglasi

Na stadionu u Fort Lauderdaleu je sve eskplodiralo. I sam Messi je proslavio pobjedu na vrhunski način i ovo je najbolji mogući početak za legendarnog Argentinca u novom timu.

Podsjetimo, on je prihvatio ponudu Intera nakon što se rastao s francuskim PSG-om, a zbog odlaska u SAD odbio je najveći ugovor u historiji fudbala od milijardu eura kojeg mu je nudio Al Hilal iz Saudijske Arabije.

Inter Miami je dobio ogromno pojačanje i ovaj klub će uskoro krenuti ka vrhu MLS-a. To je sigurno.

Liga kup:

Inter Miami - Cruz Azul 2:1

Top Komentari

emir_89
ja razumijem da je demokratija al ljudi messi ne moze brisat kopacke ronaldu de ba budite realni rono je sam vukao ekipu gdje god da je igrao a pogledajte mesija u parizu nista on je nista poslje povlacenja cavija i inijeste bez te dvojice ga ne bi ni bilo
4 7
same
Cuj najbolji svih vremena hahahahh
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi