Pljačka stoljeća u SAD-u, a razlog je Lionel Messi!

U New Yorku nemaju obzira prema navijačima

Pljačka stoljeća u SAD-u, a razlog je Lionel Messi!

Eldar Ganibegović

Otkada je zvanično predstavljen u Interu iz Miamija, Lionel Messi je postao glavna fudbalska zvijezda u Sjedinjenim Američkim Državama, te će to i ostati sve dok ne odluči napustiti tim s Floride. Međutim, to mnogi pokušavaju iskoristiti i dodatno zaraditi na njegovom imenu, a u New Yorku su za navijače pripremili pljačku stoljeća, kako su njihov potez opisali brojni svjetski mediji.

Nakon dvogodišnje epizode u PSG-u i poslije isteka ugovora s prvakom Francuske, Lionel Messi je postao slobodan igrač i kao takav otišao je u Inter iz Miamija.

Napravio je već sjajne stvari u dresu ovog tima, te je na osam utakmica postigao deset golova i dodao tri asistencije, uz osvojen trofej u Liga kupu. 

Iako je Messi odigrao već dosta utakmica za Inter, tek će sutra, 27. augusta 2023. godine, debitovati u MLS-u.

Inter će gostovati kod New York Red Bullsa, a tim iz najnaseljenijeg grada u Sjedinjenim Američkim Državama ogorčio je sportsku javnost i sve koji su planirali doći na ovu utakmicu.

Oglasi

Naime, čelnici ovog kluba u dolasku Messija vidjeli su odličnu priliku za zaradu, pa su podigli cijene ulaznica za gotovo hiljadu posto.

O sreći mogu pričati navijači koji su početkom godine kupili ulaznicu za ovu utakmicu. Tada su koštale 46 dolara. Danas morate platiti najmanje 485 dolara da gledate Messijev debi u MLS-u. 

Ovo nije prvi primjer cjenovnog ludila izazvanog transferom sjajnog Argentinca. Ubrzo nakon što je potpisao za Inter Miami, cijene ulaznica na domaćem terenu i klupskih dresova dramatično su porasle.

Jasno je da se ovaj trend neće prekinuti, sve dok postoje ljudi koji će plaćati ove vrtoglave cijene. Šteta za one ljubitelje fudbala slabijeg imovinskog stanja, ali ko njih šta pita?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi