Niko nije želio ovaj potpis u Torinu
Foto - EPA

Navijači razočarani

Niko nije želio ovaj potpis u Torinu

M. Šljivak

Torinski Juventus ima dosta problema ove sezone.

Tim Massimiliana Allegrija igra izuzetno loše i navijači kluba iz Torina itekako su razočarani nastupima ovog tima.

Jedan od onih koji trpi najveće kritike je kapiten Leonardo Bonucci. Ovaj 35-godišnji defanzivac igra zaista slabo i istinsko je razočarenje za sve.

Zbog toga navijače Juventusa nikako nije razveselila informacija kako je rukovodstvo kluba spremno ponuditi produžetak saradnje Bonucciju.

Njegov aktuelni ugovor traje do ljeta 2024. godine. Juventus mu je spreman produžiti saradnju, ali uz određene promjene u ugovoru.

Za novi ugovor Bonucci je prinuđen smanjiti platu. Ona trenutno iznosi šest i po miliona eura po sezoni, pa će ponuda na njegovom stolu biti za nekoliko miliona manja.

Bonucci je navodno spreman na smanjenje plate. Svjestan je da ne može dobiti ugovor kakav trenutno ima, ali želja za ostankom u Juventusu presudila je u ovom slučaju.

Navijači Stare dame iz Torina nisu previše oduševljeni što će Bonucci ostati u klubu. Njegove igre su zaista slabe i niko ne vjeruje da će se poboljšati u narednim godinama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Leonardo Bonucci je član Juventusa postao 2010. godine. Ipak, uvrijedio je navijače Bianconera odlukom da 2017. godine ode u redove Milana, ali se samo godinu dana kasnije vratio u Torino.

Ukupno je ovaj 35-godišnjak odigrao 486 utakmica za najveći italijanski klub i postigao je 36 pogodaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi