Sanjaju Ligu prvaka kao ozebao sunce: Tužna slika i prilika evropskog velikana

Izgubili su sjaj

Sanjaju Ligu prvaka kao ozebao sunce: Tužna slika i prilika evropskog velikana

Admin Čaušević

Ne tako davno su bili sama krema evropskog fudbala, a sada iz sezone u sezonu bilježe slabije i slabije rezultate. 

Dobra fizička priprema je jedan od glavnih preduslova za uspjeh u modernom fudbalu gdje se mnogo više toga zasniva na snazi i trci, a ne na taktici kao što je bio slučaj nekad ranije.

Fizički napori u modernom fudbalu su itekako zahtjevni, utakmice se igraju vrlo često te upravo kondiciono stanje u svakom timu zna biti ključno za uspjeh, odnosno neuspjeh.

Među klubovima koji u svaku sezonu ulazi sa najvećim ambicijama je i Juventus, dugogodišnji vladar Serije A i klub koji će na osvajanje Lige prvaka još od 1996. godine.

Iako je Stara dama prije nekoliko godina bila među favoritima za sami tron Evrope, sada je izgubila i primat u Seriji A te počinje da kaska za najvećim rivalima i direktnim konkurentima.

U torinskom derbiju Bianconeri su sa minimalnih 0:1 pobijedili Torino. Odlučio je gol Dušana Vlahovića iz savršnice utakmice. Taj gol je došao kao melem na ranu brojnim tizovima Juventusa.

Oglasi

Ipak, jedan detalj iz 78. minute ustvari pokazuje stvarnu, ali na neki način i tužnu sliku i priliku trenutne Juventusove ekipe, odnosno slabe fizičke pripremljenosti.

Naime, zabilježen je trenutak kada je praktično više od pola ekipe jedva stajalo na nogama. Danilo, Locatelli, Vlahović, Milik, McKennie su skoro pa pali na teren.

Vidno je umoran bio i Bonucci, kao i Alex Sandro te Kostić, dok je dojam jedinog koji ima snage za svih 90 minuta ostavio Rabiot, igrač koji se suočava sa stalnim kritikama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus nakon odigranih deset kola Serije A kasni za Atalantom osam bodova, a Napoli danas ima priliku da mu pobjegne na +10, pa se osvajanje Scudetta čini kao utopija.

Već duže vremena se traži i smjena trenera Allegrija pogotovo nakon poniženja i poraza u Ligi prvaka od Maccabija, ali su čelnici kluba Agnelli i Nedved odlučili da zadrže iskusnog stručnjaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiH1510
super je tekst i sve ali brate koliko gresaka imas, pa jel tesko prec tekst prije objavljivanja. dobronamjerna kritika
2 0
King_Kenny
...ne zovu ih djabe "Stara" dama...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti