Vlahović u pravom trenutku na pravom mjestu za spas Allegrija i prekid Juventusove krize

Staroj dami gradski derbi

Vlahović u pravom trenutku na pravom mjestu za spas Allegrija i prekid Juventusove krize

Edmir Škorić

Torinski derbi odigran je večeras u sklopu 10. kola italijanske Serije A, a Juventus je uspio da ostvari minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Juventus ne briljira ove sezone, na pragu je rane eliminacije iz Lige prvaka, a u prvenstvu također stvari ne idu najbolje, ali večeras je tim pod vodstvom trenera Maxa Allegrija ipak došao do velika tri boda u duelu sa gradskim rivalom.

I ovaj meč nije bio pretjerano uzbudljiv, nije Juve briljirao, bilo je dosta tvrdi negledljivo, ali je ipak u nastavku gostujući sastav došao do gola vrijednog tri boda.

Junak odluke bio je Dušan Vlahović, koji je u 75. minuti pogodio. Ubačen je korner s desne strane, a Vlahović je na vrijeme utrčao na drugu stativu i zakucao loptu u mrežu.

Iako je i Torino imao svoje šanse, nije uspio da zatrese mrežu Stare dame, koja je očito konačno pronašla način kako da zaštiti vlastiti gol.

Oglasi

Ovo je bila tek četvrta pobjeda Juventusa u Seriji A u 10 odigranih utakmica, a sa 16 bodova klub se sada smjestio ispred Intera na sedmo mjesto. Torino ima 11 bodova i zauzima 11. poziciju.

U narednom kolu Juventus dočekuje Empoli i ima priliku da nastavi seriju dobrih rezultata, dok Torina očekuje jako teško gostovanje kod četvrtoplasiranog Udinesea.

Danas je odigran još jedan meč 10. kola, a Empoli je s 1:0 pobijedio Monzu, dok će od 20:45 sati snage odmjeriti Atalanta i Sassuolo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostali mečevi na programu su sutra i u ponedjeljak. U nedjelju od 12:30 sati Inter protiv Salernitane, Milan igra navečer protiv Verone, a Napoli od 18 sati protiv Bologne. U 15 sati mečevi Lazio - Udinese i Spezia - Cremonese.

Duelima Sampdoria - Roma i Lecce - Fiorentina kolo će se zatvoriti u ponedjeljak navečer.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

a1ska
Kako znate da je prekid krize? Jel zato što su dobili jednu utakmicu?
2 0
Edin Merlin
Bravo Juve..!!!!!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi