Leonardo Spinazzola otpao za utakmice protiv Grčke i BiH
(Foto: EPA)

Napustio trening kamp

Leonardo Spinazzola otpao za utakmice protiv Grčke i BiH

M. Šljivak

Selektor Italije Roberto Mancini suočava se sa određenim problemima pred utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U utakmicama protiv Grčke i Bosne i Hercegovine Mancini neće moći da računa na prvog golmana Gianluigija Donnarummu, a kamp nacionalnog tima napustio je i lijevi bek Leonardo Spinazzola.

Fudbaler Juventusa ima problema sa mišićem i neće biti spreman za utakmice koje se igraju u subotu i u utorak, pa njega nećemo vidjeti u susretima protiv Grčke i BiH.

Pun trening je sa druge strane odradio Moise Kean. On je imao odmor od napora, ali će biti potpuno spreman za utakmice koje slijede.

Selekcija Italije je jučer odigrala prijateljski meč protiv mlade ekipe Bologne, gdje su isprobane određene varijante.

Odigrana su tri perioda sa po 40 minuta, a Mancini je napravio ono što je tražio i radio je na određenim taktičkim zamislima.

Počeo je sa Bernardeschijem u veznom redu i sa tri napadača - Chiesa, Pavoletti i Insigne. Tada je Italija slavila s 4:0 uz gol Verattija, Chiese i dva Insignea.

Potom je opet u narednih 40 minuta izveo tri napadača, a umjesto Pavolettija je igrao Belotti, dok je Insigne prešao na poziciji lažne devetke, a uz njih dvijicu je u vrhu napada bio i Kean. Dakle, Belotti - Insigne i Kean je bila druga varijanta u napadu.

Bernaredschi se također prebacivao sa nekoliko pozicija, često se rotirao i upadao u te 'napadačke trouglove'.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italijani 8. juna gostuju Grčkoj, a tri dana kasnije čekaju BiH.

Oglasi