Mancini danas u Bologni imao provjeru i spremio za BiH sastav s tri napadača, ali koja?

Italijani će igrati ofanzivno

Mancini danas u Bologni imao provjeru i spremio za BiH sastav s tri napadača, ali koja?

E. Škorić

Italijani se pripremaju za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Grčke i BiH.

Italijani gostuju Grčkoj 8. juna, a tri dana kasnije u Torinu dočekuju BiH. Selektor Azzurra Roberto Mancini testirao je danas u Bologni igrače, pa je odigrana prijateljska utakmica protiv mlade ekipe Bologne. Igrala su se tri perioda po 40 minuta, kako bi Mancini iskoristio više opcija.

Počeo jes Bernardeschijem u veznom redu i sa tri napadača - Chiesa, Pavoletti i Insigne. Tada je Italija slavila s 4:0 uz gol Verattija, Chiese i dva Insignea.

Potom je opet u narednih 40 minuta izveo tri napadača, a umjesto Pavolettija je igrao Belotti, dok je Insigne prešao na poziciji lažne devetke, a uz njih dvijicu je u vrhu napada bio i Kean. Dakle, Belotti - Insigne i Kean je bila druga varijanta u napadu.

Bernaredschi se također prebacivao s nekoliko pozicija, često se rotirao i upadao u te 'napadačke trouglove'.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italijanski mediji navode da bi Sirigu trebao da brani na golu umjesto povrijeđenog Donnarumme, a pretpostavlja se i sljedeća postava:

Sirigu, Florenzi, Bonucci, Chiellini, Biraghi, Bernareschi, Jorginho, Veratti, Chiessa, Pavoletti, Insigne.

Top Komentari

Zippo
Ma bitno je da se bajramuje ,kakvi mi i uigravanje
0 2
Panjevi7
Bošnji je najdraža disciplina podcjenjivanje svog naroda i na kraju sebe,to je za njega poslastica!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi