L'Equipe: Halilhodžić neće voditi Maroko na Svjetskom prvenstvu!

Ugledni list ubacio nevjerovatnu vijest

L'Equipe: Halilhodžić neće voditi Maroko na Svjetskom prvenstvu!

Admin Čaušević

Vahid Halilhodžić neće voditi reprezentaciju Maroka na Svjetskom prvenstvu obajvio je L'Equipe.

Ugledni francuski liste je u eter pustio vijest kako će najbolji bh. trener raskinuti ugovor sa FS Maroka.

Halilhodžić je već nekoliko mjeseci na pravoj klakcalici pošto je konstantno smjenjivanje sa selektorske pozicije Maroka, ali bi na kraju ostajao na toj funkciji. 

Posljednjih sedmica se situacija smirila nakon što je naš najbolji trener izgladio odnose s nekim od igrača, međutim danas stiže pomalo nevjerovatna vijest. 

Kako L'Equipe tvrdi počeli su pregovori između Halilhodžića i predsjednika FS Maroka Fouzija Lekjae oko raskida ugovora. 

Kao glavni razlog za raskid ugovora navodi se obećanje koje je Fouzi Lekjaa dao navijačima, a to je povratak Hakima Ziyecha u reprezentaciju.

Oglasi

Ziyech je jako popularan među Marokancima i očigledno je da je njegov utjecaj učinilo svoje pa će na kraju Vaha platiti ceh. 

Halilhodžića ugovor s Marokom veže do kraja 2023. godine. On godišnje zarađuje gotovo milion eura (920.000) i Fudbalski savez ove zemlje bi mu morao isplatiti taj novac plus bonuse za izboren plasman za Svjetsko prvenstvo.

Kako sada stvari stoje 68-godišnjeg bh. trenera trebao bi naslijediti dosdašnji trener ekipe WAC-a Casablanca Walig Regraui.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ako se informacija koju je objavio L'Equipe ispostavi tačnom to znači da će Vaha na Svjetskom prvenstvu voditi samo Alžir iako je na to takmičenje odveo i reprezentacije Obala Slonovače, Japana i Maroka. 

Top Komentari

Mi ga molimo da vod BH reprezentaciju dok nezahvalne zemlje sutnu ga, nakon sto ih odvede na svjetsko prvenstvo u nogometu, eto kako mu se vraca zato sto je okrenuo ledja BH reprezentacija, za sve u zivotu stize naplata, karma je cudo.
5 1
user1627322078
Nikog ne vodio izdajnice ebo te Maroko da ebo. Oni su fora uredjeni i njih bi vodio, ali ne bi vodio nas. Mrs ebo te oni u pakake!!!
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi