Gust raspored došao na naplatu: Balkanski velikan ne može da sastavi ekipu za utakmicu
FOTO: EPA

Sve se skupilo

Gust raspored došao na naplatu: Balkanski velikan ne može da sastavi ekipu za utakmicu

Haris Zilić

Gust raspored ostavlja traga na klubovima već u prvom dijelu sezone. Pojedine države dan nakon reprezentativne pauze moraju nastaviti sa takmičenjima.

Tako su u Bugarskoj danas na rasporedu utkamice Kupa, a to je stvorilo velike probleme Levskom iz Sofije.

Naime, tim iz Sofije ne može da skupi 11 igrača za današnji duel protiv drugoligaša Dunav Ruse u šesnaestini finala Kupa.

Igra se jedna utakmica i to bi mogao biti problem za Levski u utakmici gdje su apsolutni favoriti, ali stvari su se naglo promijenile.

Tim iz Sofije od ranije ima problema sa suspenzijama, sada su ih zatekle povrede, kao i viroza pojedinih fudbalera, dok su neki od prvotimaca oslobođeni jer su imali reprezentativne akcije tako da će se tek za vikend priključiti ekipi.

Oglasi

Fudbalski savsez Bugarske nije mogao odgoditi utakmicu jer je kalendar natrpan. Dok neki timovi već imaju osiguran plasman u četvrtfinale Kupa, pojedini klubovi nisu odigrali ni mečeve šesnaestine finala, kao što je slučaj sa Levskim.

Levski će morati danas da se skrpi pred duel sa Dunavom. Prema pisanjima tamošnjih medija na raspolaganju će imati svega sedam zdravih prvotimaca od 25 u rosteru, tako da će morati ostatak tima popuniti juniorima čak i kadetima kluba.

Ranije su se klubovi pogotovo iz manjih liga žalili na gust raspored kako u prvenstvima tako i u reprezentativnim akcijama.

Velikan iz Sofije je prvi osjetio ozbiljnije probleme, a nije isključeno da do kraja godine još koji klub bude u sličnoj situaciji.

Recimo da je i Ludogorets u današnjoj utakmici Kupa protiv trećeligaša Balkana izašao u kombinovanom sastavu. Tim iz Razgrada slavio je kao gost sa 4:0.

Savezi će očigledno morati organizovati sastanke s aelnicima UEFA-e da se pokuša pronaći najbolje rješenje za igrače i klubove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti