Lewandowski i neobični rituali: Desert prije glavnog jela na inzistiranje supruge Anne

Za sve postoje razlozi

Lewandowski i neobični rituali: Desert prije glavnog jela na inzistiranje supruge Anne

E. Škorić

Pep Guardiola je jednom prilikom Roberta Lewandowskog opisao kao "najprofesionalnijeg" igrača kojeg je upoznao.

Poljski napadač je za kratko vrijeme oduševio Pepa zbog svog ponašanja i zbog svoje nevjerovatne želje za uspjehom. Sve je Lewa predodredio nogometu.

"Taj tip razmišlja 24 sata o pravoj hrani, zdravom životu, redovnom spavanju i treninzima. On je nevjerovatan", pisao je Pep o Lewandowskom i čini se da ne pretjeruje kada to kaže.

Lewandowski (32) ima toliko trofeja i individualnih priznanja, a s Bayernom večeras može da osvoji i Ligu prvaka. Ove sezone je bio najefikasniji strijelac u Evropi, ali mu je nepravedno uskraćena nagrada zbog pandemije koronavirusa.

Ono što su strani mediji 'otkrili' kod Poljaka su neki neobični i sasvim čudni ritualu, ali koji itekako znače Lewandowskom i neke jednostavno ne želi da mijenja.

Među prvima i glavnima je onaj s desertom. Naime, Poljak prije nego što krene s glavnim jelom kad sjedne za stol, najprije pojede slatke obroke. Zašto desert prije glavnog jela? Za njegove saigrače to je bilo čudno i "ludo", ali ne radi to Poljak slučajno.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CEKX7hxhgBm/[/instagram]

Njegova supruga Anna, prvakinja u karateu i specijalist za prehranu, smatra da se slatka hrana brže probavlja, a ovaj metod osigurava da se ne miješa s drugim grupama hrane poput proteina i ugljikohidrata. Lewandowski na ovaj način uspijeva izazvati brže sagorijevanje masti.

Ali njegovi se rituali ne zaustavljaju na tome. Ne samo da prvo oblači lijevu kopačku prije utakmice, nego i spava na lijevoj strani. Terapeut spavanja je Poljaku predložio ovu promjenu, a navodno na taj način Lewa odmara desnu nogu s kojom je postigao toliko golova u karijeri.

Svi smo vidjeli da voli malo Tik-Toka u svoje slobodno vrijeme, ali možda ne znate da bivši igrač Borussije Dortmund također radi vježbe mozga kako bi mu pomogle u koncentraciji.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CDqdn2Yhruo/[/instagram]

Na temelju onoga što smo od njega vidjeli ove sezone, činilo se da sve te metode djeluju. Dao je 55 golova u 46 utakmica u svim natjecanjima, uključujući 15 na Bayernovom putu do finala Lige prvaka.

Vjerovalo se da je Lewandowski najbliže Zlatnoj lopti ove sezone i da bi je definitivno osvojio da nije odlučeno da se ona ove godine ukine zbog vanrednih okolnosti i pandemije koronavirusa. Ali Poljak uz svoje rituale, nevjerovatan talent i želju za uspjehom prije ili kasnije će biti proglašen za najboljeg. I zvanično, jer nezvanično - večeras ima priliku dokazati da je zaista najbolji.

Bayern je prema kladionicama blagi favorit, a MOZZART nudi bogatu ponudu. U fokusu su sve opcije, pa možete da odaberete najbolju i da s užitkom pratite večerašnji spektakl. Cijela ponuda se može pronaći OVDJE.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CC5ryuZBx4u/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/CClVc27BG07/[/instagram]

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Dobar tekst, zanimljiv, ali zasto kladionice na kraju...?
4 0
LOLLOL
“slatka hrana brže probavlja, a ovaj metod osigurava da se ne miješa s drugim grupama hrane poput proteina i ugljikohidrata”?? A slatka hrana je od magicnog oblaka?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi