Čuveni menadžer posvađao Bayern i Lewandowskog: Ništa više neće biti isto
Foto - EPA

Pini Zahavi mu 'puni glavu'

Čuveni menadžer posvađao Bayern i Lewandowskog: Ništa više neće biti isto

M. Šljivak

Napadač Bayerna iz Minhena Robert Lewandowski (33) lako bi mogao napustiti redove bavarskog velikana u ljetnom prelaznom roku, a posebne zasluge za to ima kontroverzni agent Pini Zahavi koji je uzrok problema koje u posljednje vrijeme imaju klub i fudbaler.

Robert Lewandowski je godinama unazad glavna napadačka snaga minhenskog Bayerna. Njegovi golovi su donijeli dosta radosti ekipi iz Minhena, a on je postao jedan od najboljih napadača svijeta.

Ipak, sve se češće priča o njegovom odlasku iz kluba. Pregovori oko produžetka saradnje ne idu dobro i navodno 33-godišnji napadač ozbiljno razmišlja o promjeni sredine.

Čovjek koji je zakuhao sve između Bayerna i Lewandowskog je čuveni agent Pini Zahavi. Uspio je uvjeriti poljskog fudbalera da ga Bayern ne cijeni kao druge zvijezde tima te da ga planiraju zamijeniti Erlingom Haalandom.

Kao primjer Zahavi je naveo Davida Alabu kojem rukovodstvo bavarskog velikana nije željelo povećati platu zbog čega je ovaj otišao u Real Madrid, te mu je preporučio da bi bilo najbolje da prihvati ponudu drugog kluba jer je od Bayerna neće dobiti.

Ove riječi su itekako utjecale na Lewu. On je povjerovao Zahaviju, a i Bayern se potrudio da sve izgleda upravo tako jer mu nisu spremni ponuditi višegodišnje produženje saradnje.

Oglasi

Izvjesno je da bi fenomenalni napadač na kraju ove sezone mogao promijeniti tim. Kao novi klub spominje se Barcelona, a Zahavi ima dobre odnose i s PSG-om, pa između ova dva kluba treba tražiti novi tim poljskog napadača.

Šok u Minhenu! Nema novca za sve!

Minhenski Bayern neće imati mogućnost da produži ugovore s nekim od trojice klupskih kapitena. Riječi su to Thomasa Helmera nekadašnjeg fudbalera ovog kluba koji je saopštio kako klub nema novca da bi dao svima ogromne plate za nove ugovore.

Bayern u svom sastavu ima uvjerljivo najplaćenije fudbalere u Bundesligi. Međutim, finansijska kriza tokom pandemije pogodila je i Bavarce, pa oni nisu u mogućnosti da ponude produžetak saradnje svim veteranima i kapitenima tima Manuelu Neueru, Thomasu Mulleru i Robertu Lewandowskom.

Ovu informaciju otkrio je nekadašnji fudbaler bavarskog velikana Thomas Helmer koji je za njemački Sport saopštio ono što je čuo od ljudi bliskih klubu iz Minhena.

"Čuo sam neke informacije. Bayern neće moći da produži ugovore s nekim od trojice fudbalera (Neuer, Muller, Lewandowski). Jednostavno, ne mogu to finansijski ispratiti", saopštio je Helmer.

Oglasi

Ako je suditi prema pisanjima njemačkih, ali i španskih medija, čovjek koji bi mogao otići je Robert Lewandowski. Njemu Bayern nije spreman dati novi ugovor na tri godine kako bi ostao u klubu do 2026. godine i lako bi mogao napustiti klub ovog ljeta, odnosno godinu prije isteka ugovora.

Ozbiljan interes za čudesnog poljskog napadača pokazuje Barcelona. Katalonci su navodno spremni da mu ponude višegodišnji ugovor, a finansijski bi mogli da isprate zahtjeve transfera.

Također, treba istaći da ugovori Neueru i Mulleru također ističu 2023. godine. Obojica su u pregovorima s klubom, koji očigledno nema namjeru da im povećava plate, koje su i trenutno ogromne.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Čuvar mreže bavarskog velikana Manuel Neuer, po određenim informacijama, godišnje zarađuje nešto više od 18 miliona eura, a istu cifru uzima i Muller.

Lewandowski je s druge strane najplaćeniji igrač Bayerna s godišnjom platom od preko 20 miliona eura. Njegov agent želi i povećanje za novi ugovor, no mnogo je izvjesnije da će Poljak napustiti klub.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Gdje god ode otići će u veći klub od Bayerna.Logično
4 5
Goran86
Cuj ovog otici u klub koji prima 7, 8 komada u LP. Pri tome taj klub u bankrotu, Bayern nema novca ovi imaju...sta mediju rade
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi