Liga A Lige nacija donijela jednu od najvećih senzacija u modernom fudbalu

Viđeno je ogromno iznenađenje

Liga A Lige nacija donijela jednu od najvećih senzacija u modernom fudbalu

Admin Čaušević

Večerašnje utakmice Lige nacija donijele su iznenađenje o kojem će se pričati narednih godina.

Viceprvak Evrope i jedna od najboljih selekcija ispala je u Ligu B. Ekipa koja je u krugu favorita za osvajanje predstojećeg Svjetskog prvenstva odlazi iz elite Lige nacija.

Naime, nakon minimalnog poraza na gostovanju reprezentaciji Italije Engleska je ispala iz svoje grupe te će u narednom izdanju ovog takmičenja igrati protiv reprezentacija koje su ispod njenog nivoa.

Pobjednika susreta igranog na San Siru odlučio je jedan gol, a pobjedu Azzurrima koji su ostali u igri za plasman u finale donio je Raspadori u 68. minuti. Gol pogledajte ovdje.

Druga utakmica ove grupe okončana je velikim iznenađenjem. Mađarska je u gostima pobijedila favorizovanu Njemačku.

Gol vrijedan trijumfa za Mađarsku je postigao Szalasi koji je na fantastičan način pogodio petom poslije ubačaja iz kornera.

Oglasi

Kolo prije kraja u ovoj grupi Mađarska ima 10, Italija osam, Njemačka šest, a Engleska dva boda. U posljednjem kolu sastat će se Mađarska - Italija te Engleska - Njemačka.

Kada su u pitanju susreti Lige B, Bosna i Hercegovina je pobijedila Crnu Goru sa 1:0 te se tako plasirala u Ligu A. Odlučio je gol Ermedina Demirovića.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Drugi susret grupe 3 okončan je remijem. Finska je povela golom Pukkija, a bod Rumuniji je donio Tanase. Kolo prije kraja BiH je prva sa 11, Crna gora ima 7, Finska 5, a Rumunija 4 boda.

U revijalnom susretu Lige C Bugarska je napunila mrežu Gibraltara pobjedom 5:1, ali iz tre grupe promociju u Ligu B je već izborila Gruzija poslije pobjede nad Sjevernom Makedonijom sa 2:0.

Top Komentari

SarajFK
Sta je tu senzacija. Oni bez sudija su u rangu Kosova. Nista jaci od njih nisu!
1 8
Adnanos
Jedina senzacija je Madjarska. A ako su oni prvi onda je neko od ostali reprezentacija morali biti zadnji a ostale tri su u istom rangu tako da jedina senzacija su Madjari.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti