Morata golom u 88. minuti zaledio Portugal i odveo Španiju na Final Four

Morata golom u 88. minuti zaledio Portugal i odveo Španiju na Final Four

E. Oštraković

Večeras su odigrane posljednje utakmice grupne faze ovogdišnjeg izdanja Lige nacija.

Portugal je na svom terenu dočekao Španiji u utakmici za prvo mjesto. Domaćoj reprezentaciji bod je bio dovoljan da ostane na prvoj poziciji i ostvari plasman na Final Four.

Međutim to se nije desilo. U dosta izjednačenoj utakmici činilo se da niti jedna reprezentacija neće postići pogodak. Neriješeno je bilo sve do 88. minute kada je Morata postigao pogodak i osigurao pobjedu, ali i plasman na Final Four reprezentaciji Španije.

Švicarska je ostvarila pobjedu kod kuće protiv Češke sa 2:1 i tako su završili na drugoj poziciji, dok će Češka nakon ovog poraza u B diviziju Lige nacija.

Domaća reprezentacija je u dvije minute postigla dva gola, a to je bilo dovoljno za pobjedu. Prvo je Freuler u 29. minuti pogodio za 1:0, a samo minut kasnije Embolo postiže gol za 2:0. Schick je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena smanjio na 2:1.

Do kraja utakmice Češka je imala nekoliko prilika da dođe do izjednačenja, a najbolja je bila j 61. minuti kada je dosuđen penal za njih. Odgovornost je preuzeo Soucek, ali golman mu je odbranio penal.

Oglasi

Reprezentacija Srbije je pobjedom na gostovanju kod Norveške ostvarila plasman u A diviziju Lige nacija.

Prvi gol na utakmici viđen je u 42. minuti kada je Vlahović nakon asistencije Kostića matirao domaćeg golmana za vodstvo Srbije. Konačan rezultat postavio je Aleksandar Mitrović golom u 54. minuti utakmice.

Utakmicu u ovoj grupi odigrale su i Švedska i Slovenija, a na kraju nije bilo pobjednika. Šeško je doveo Sloveniju u vodstvo u 28. minuti, a Forsberg je u 42. minuti postavio konačan rezultat, a to je 1:1. Nakon ovog poraza Švedska seli u C diviziju Lige nacija.

Irska je na svom terenu ostvarila pobjedu protiv Armenije, a konačan rezultat bio je 3:2. Egan je doveo domaće u vodstvo u 18. minuti. U drugom poluvremenu Irci su imali 2:0 i to od 52. minute kada je gol postigao Obafemi.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ipak golovima u 71. minuti preko Dashyana i 73. minuti preko Spertsyana, gosti iz Armenije su uspjeli doći do poravnanja, ali ne i boda na ovom susretu. Gol za pobjedu domaćih postigao je Brady u 91. minuti sa bijele tačke.

U direktnom okršaju za prvo mjesto i plasman u A diviziju, Ukrajina i Škotska su odigrale 0:0, a taj rezultat odgovarao je gostujućoj reprezentaciji koja je ostvarila plasman u A diviziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi