Sve je počelo u Zenici: Debakl koji je zabolio, navijači gube strpljenje

Ovo im se nije desilo 14 godina

Sve je počelo u Zenici: Debakl koji je zabolio, navijači gube strpljenje

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Rumunije odigrala je katastrofalan meč u našoj grupi Lige nacija.

Rumunija je na svom terenu poražena od Crne Gore sa 0:3 i tako se skoro pa sigurno oprostila od borbe za prvo mjesto dva kola prije kraja.

Debakl portiv Crne Gore bio je najteži rumunjski porazep osljednjih 12 godina.

U kvalifikacijama za SP 2010. godine, Rumunija je u Cluju 6. septembra 2008. godine poražena od Litvanije također sa 0:3, a 14 godina kasnije isto su ponovili protiv Crne Gore.

Rumunjska javnost je razočarana nastupima svoje selekcije. Igrači su na udaru kao i selektor. Najveće zvijezde trpe oštre kritike kao što su Puscas, Marin.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sve je počelo porazom u Zenici 1:0, nakon toga privremeni lijek na ranu bio je trijufm protiv Finske od 1:0, a onda sinoć novi udarac.

Rumunjski reprezentativni fudbal drma kriza, iako pokušavaju to prikriti, sada su ih i tamošnji mediji uzeli na zub, ali imaju dovoljno vremena da konsoliduju redove do marta 2023. godine kada počinju kvalifikacije za EURO 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi