Kad sve krene nizbrdo, navijači su tu: Rumuni rasprodali stadion za duel s Finskom!
Foto: T. Hebib

Utakmica u našoj grupi

Kad sve krene nizbrdo, navijači su tu: Rumuni rasprodali stadion za duel s Finskom!

Eldar Ganibegović

U okviru trećeg kola Lige nacija Rumunija sutra dočekuje selekciju Finske na stadionu Valentin Stanescu u Bukureštu. 

Iako imaju ogromnih problema, navijači Rumunije napunit će stadion Rapida i pružiti podršku svojim fudbalerima. 

Fudbalski savez Rumunije zvanično je objavio da su ulaznice za ovaj meč rasprodate, a ostalo je još nešto malo ulaznica za utakmicu protiv Crne Gore koja je na rasporedu tri dana kasnije.

"Igramo pred punim stadionom! Ulaznice za utakmicu s Finskom na rasporedu u subotu 11. juna u 21:45 (lokalno vrijeme, 20:45 prema centralnoevropskom, op. a) više nisu dostupne. Posljednje karte kupljene su jutros. Umjesto toga, za utakmicu s Crnom Gorom, koja će se odigrati u utorak, 14. juna, navijači još uvijek mogu nabaviti ulaznice. Dostupno je još oko 1800 ulaznica", objavio je FRF na službenoj stranici.

Inače, stadion Rapida na kojem će se igrati ovaj meč prima nešto više od 14.000 gledalaca.

Situacija u Rumuniji nije nimalo bajna. Oni su poraženi u obje utakmice Lige nacija. Prvo ih je u Podgorici savladala Crna Gora (2:0), a na našu sreću i Bosna i Hercegovina u Zenici (1:0).

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Također, selektor Edi Iordanescu im je prvi selektor u preko sto godina dugoj historiji koji u četiri prve utakmice na klupi reprezentacije nije upisao pobjedu.

Podsjetimo, prije ove dvije utakmice u Ligi nacija, u martu je vodio svoju selekciju u dvije prijateljske utakmice gdje je poražen od Grčke uz remi s Izraelom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi