Hoće li Zmajevi Savezu donijeti milione?

Starta Liga nacija

Hoće li Zmajevi Savezu donijeti milione?

Admin Čaušević

Zmajevi gostovanjem Finskoj počinju treće izdanje Lige nacija.

Nakon što je ispala iz Lige A Bosna i Hercegovina će se u ovoj sezoni takmičiti u Ligi B gdje će za protivnike imati reprezentacije Finske, Rumunije i Crne Gore.

Obzirom na posljednji neuspješni ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo teško je reći da je bh. selekcija favorit u ovoj grupi, ali svakako ima dobre šanse za promociju u Ligu A.

Finsku vrlo dobro poznajemo na papiru, protiv ove selekcije Zmajevi su igrali nekoliko puta i sigurno je da se uz pravu igru možemo nadati i pozitivnom rezultatu.

Rumunija već godinama prolazi kroz tranzicioni period baš kao i naša selekcija te daleko od toga da se radi o reprezentaciji od koje se treba strahovati.

Crna Gora je autsajder u našoj grupi, ali sigurno i nagazna mina. Neće biti lako protiv i naših istočnih komšija, ali za očekivati je pozitivne rezultate u međusobnim duelima.

Promocija u Ligu A, odnosno povratak u elitni rang Lige nacija bi opet u BiH doveo neke od najboljih reprezetnacije Evrope, ali i napunio kasu Saveza.

Naime, za samo učešće u Ligi B Savez će od UEFA-e dobit 1.5 miliona eura, a u slučaju osvajanja grupe ta cifra će se udvostručiti, dakle Zmajevi mogu doći do finansijske nagrade u iznosu od 3 miliona eura.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Možda je i pozitivna stvar što je većina reprezentacija nekako neozbiljno shvatila ovosezonsko izdanje Lige nacija pošto se igra na kraju sezone pa bi BiH to moglo iskoristiti uz maksimalno ozbiljan pristup.

Podsjećanja radi, osim dvomeča sa Finskom Zmajevi u junu igraju susrete protiv Rumunije i Crne Gore. Rumune dočekujemo u Zenici već u utorak, dok naredne subote gostujemo Crnogorcima. Preostala dva susreta se igraju u septembru.

Top Komentari

SeoRusilac
Istražite malo ovu temu novinari. ---------- Veliki fokus je na novom travnjaku. Savez BiH trazi 550.000€ kako bi se ugradio travnjak koji je "doniran" od strane UEFA-e. Problem je u izvodjacima radova i nacinu izvodjenja radova. Izvodjac bi trebao biti kompanija iz Bijeljine sa kojom bi se morao potpisati i ugovor o odrzavanju terena na minimalno 10 godina. Izvodjac radova je odabran od strane saveza. Pored toga, uprava se ne slaze sa nacinom izvodjenja radova s obzirom da su odredjeni clanovi u gradjevinskom biznisu. Radi se o jos jednom pokusaju pranja novca od UEFA-e preko saveza i izvodjaca radova koji su izabrani od strane saveza. Iz toga razloga, trenutno se razmatraju alternative za novi travnjak.
9 0
TMilidza
Nemoj ti da mi potcijenjujemo ni Crnu Goru ni Rumuniju, a kamoli Finsku.. Danas svi igraju fudbal, svi imaju svoje trenutke sto je sinoć Austrija i pokazala, kao što je Makedonija pokazala pobjedivsi Italiju i Njemacku u gostima...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi