Crvena zvezda gostuje u Švicarskoj, niko ne razmišlja o Manchester Cityju
FOTO - EPA

Liga prvaka

Crvena zvezda gostuje u Švicarskoj, niko ne razmišlja o Manchester Cityju

Adnan Beganović

Crvena zvezda večeras u Švicarskoj u Ligi prvaka igra veoma važan meč. Protivnik je Young Boys, a pobjednik će biti osigurati nastup u Evropa ligi.

U okviru 5. kola Lige prvaka grupa G večeras će u Švicarskoj snage odmjeriti Young Boys i Crvenza zvezda.

Duel je to ekipa koje su u dosadašnja četiri kola osvojile po bod, a ona koja večeras slavi biće bliže trećem mjestu koje garantiuje nastup u Evropa ligi.

Svjesni su toga u taboru srbijanskog prvaka, a trener Crvene zvezde Barak Bakhar ističe da su dobro analizirali igru svog protivnika.

"Važna utakmica za obje ekipe, jer se direktno borimo za to treće mjesto. Moramo od prvog minuta biti fokusirani i agresivni kako bismo ostvarili željeni rezultat. Analizirali smo igru Young Boysa i svce što vam mogu reći je da se radi o izvrsnoj ekipi. Na domaćem terenu igraju bolje nego na gostujućem, tako da doista moramo biti na nivou kako bismo ostvarili pozitivan rezultat", rekao je izraelski stručnjak.

Oglasi

Press konferencija Crvene zvezde

Osvrnuo se Bakhar i na utakmicu ove dvije ekipe odigranu u Beogradu koja je završila bez pobjednika (1:1).

"Luda utakmica, koju smo počeli jako dobro, a onda ušli loše u drugu poluvrijeme i bili kažnjeni. No, posljednjih pola sata je bilo naših najboljih pola sata u Ligi prvaka i mislim da se igralo još nekoliko puta, da bismo postigli pogodak. No, svaka utakmica u Ligi prvaka nosi nešto novo, tako će biti i večeras i neće nam biti nimalo lako", govori trener Crvene Zvezde.

Govorio je trener srbijanskog prvaka i o promjeni formacije, te je dodao da ne razmišlja o susretu posljednjeg kola sa Manchester Cityjem koji je na rasporedu 13. decembra.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Tokom reprezentativne pauze smo promijenili taktiku. Prva ideja je da budemo više agresivni uz taj dodatni presing. Fokus je na Young Boysu koji je kvalitetna ekipa. Razmišljat ćemo o Cityju kada za to dođe vrijeme. Večeras je bitna utakmica, oni su domaćini i imaju ,malu prednost. Kod kuće pogotovo igraju dobar presing, a i oni su promijenili sistem igre u odnosu na neki raniji period".

Pored ovog duela u 5. kolu grupe G sastaju se Manchester City i Leipzig, ekipe koje su već izborile nastup u narednoj fazi takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti