Trener Vojvodine ponizio Zvezdu: "Mene bi bila sramota to tražiti, zato smo i loši u Evropi"

Razočaran na suđenje, ali i igru Beograđana u jučerašnjem meču

Trener Vojvodine ponizio Zvezdu: "Mene bi bila sramota to tražiti, zato smo i loši u Evropi"

Samir Mlaćo

Itekako se zakuhalo u Super ligi Srbije. Partizan je poražen sa čak 4:0 od Bačke Topole, a iskoristila je to Crvena zvezda koja je slavila u Novom Sadu protiv Vojvodine 2:1.

Nogometaši Partizana pognutih glava su napustili teren, a navijači su im tražili titulu prvaka, dok je u Zvezdi slavlje i vratila se nada Delijama da će opet slaviti titulu prvaka.

Nije Zvezda jučer briljirala, ali pišu se samo tri boda. Pred ovaj meč bilo je dosta 'vruće', a trener Vojvodine Ranko Popović bio je otvoren nakon meča.

Imao je zamjerki na suđenje te je istakao da je ova utakmica i primjer zbog čega srbijanski klubovi ove sezone užasno prolaze u Evropi.

"Ono što želim da kažem, to ne smijem kazati. Puna su nam usta slobode govore, ali to je sada onemogućeno. Pogotovo kada se izgubi utakmica. Ja ne volim da komentarišem neke stvari, ali one su utjecale na ishod meča. I pored svega pritiskali smo Zvezdu, a njihova jedina želja je bila ko će više da se valja", rekao je Popović.

Oglasi

Zvezda sada gostuje Young Boysu u okviru Lige prvaka.

"Od srca im želim da prođu i da upišu dobar rezultat, ali ovo je dokaz zašto smo ovako loše prošli u Evropi. Mene bi bila sramota da ovo tražim od svojih igrača. Toliko valjanja, odugovlačenja... Golman ne može da drži loptu beskonačno kod sebe. Tako se ne igra u Evropi".

Ponovo je dobio pitanje o suđenju, ali bio je tajnovit.

"Mi smo igrali časno, nemamo čegda da se stidimo. Ostalo zaključite sami i istražite", rekao je trener Vojvodine.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Vojvodina je trenutno na petom mjestu i tu će i ostati ukoliko Novi Pazar danas ne upiše tri boda kod Radničkog iz Kragujevca koji vodi bh. trener Feđa Dudić.

Radnički igra sjajno i sa posljednjeg mjesta došao je na sedmu poziciju, te danas ima priliku dodatno popraviti svoj skor. Meč se igra od 13 sati u Kragujevcu gdje vlada blaga nogometna euforija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti