UEFA objavila imena domaćina finala Lige prvaka za naredne četiri godine

Istanbul je ponovo tu

UEFA objavila imena domaćina finala Lige prvaka za naredne četiri godine

M. Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je danas imena gradova koji će ugostiti finalne utakmice Lige prvaka u naredne četiri godine.

Ponovo je među gradovima domaćinima Istanbul kojem je zbog Covid protokola ove godine oduzeto domaćinstvo i premješteno je u Porto.

Istanbul će domaćin najveće utakmice evropskog fudbala biti 2023. godine, a finale sezone koja je pred nama bit će odigrano u ruskom gradu Saint Petersburgu.

London i kultni Wembley bit će domaćini finala 2024. godine, a finale 2025. godine na rasporedu je u Minhenu na stadionu Allianz Arena.

Podsjetimo, titulu prvaka Evrope brani londonski Chelsea koji je na Dragao stadionu u Portu pobijedio Manchester City sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jedini pogodak na ovom meču postigao je njemački fudbaler Kai Havertz i Chelsea je tako pokvario gotovo savršenu sezonu tima iz plavog dijela Manchestera.

Nema dileme da će i nova sezona u Ligi prvaka biti poprilično uzbudljiva i londonski Plavci će imati zaista težak zadatak da odbrane osvojeni trofej.

Top Komentari

Zgembic
Vico :)))
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi