Juventus nije briljirao, ali je slavio pogocima Morate, Club Brugge u nadoknadi šokirao Zenit

Liga prvaka

Juventus nije briljirao, ali je slavio pogocima Morate, Club Brugge u nadoknadi šokirao Zenit

E. Škorić

Prve utakmice nove sezone u Ligi prvaka odigrane su večeras.

U Kijevu Dynamo je ugostio Juventus, koji je na ovo gostovanje došao bez najboljeg igrača Cristiana Ronalda i izostanak Portugalca ponovo se osjetio u igri Stare dame.

Juventus jeste imao veći broj šansi, djelovao sigurnije i kvalitetnije od svog rivala, ali definitivno nije briljirao, mada je na kraju uz pomoć Alvara Morate i njegova dva goal došao do pobjede rezultatom 2:0.

U prvom dijelu nekoliko šansi za Staru damu, da bi tek na otvaranju drugog dijela Alvaro Morata pogodio za tri boda gostiju iz Torina. Akciju je zapoleo Federico Chiesa, Dejan Kuluševski potom šutirao, golman kratko odbio loptu, a Morata na pravom mjestu.

Nakon tog pogotka Kijevljani su preuzeli incijativu, dok se Juventus bazirao na kontre, da bi u finišu Morata glavom pogodio na ubačaj Cuadrada za konačnih 2:0 na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Zanimljiv meč odigrali su u St. Petersburgu Zenit i Club Brugge. Podijelili su bodove odigravši 1:1, mada je Zenit imao ulogu favorita prije samog početka meča.

Nesvakidašnjim je golom Brugge poveo u 63. minuti. Dennis je bio strijelac u akciji kada je izgledalo da je lopta otišla u gol-aut. Zbunjeni su bili igrači Zenita, ali sve je bilo regularno i gosti su mogli da počnu sa slavljem.

A ono nije dugo trajalo, budući da je 11 minuta kasnije Horvath postigao autogol. Zapravo, Dejan Lovren je snažno tukao, pogodio stativu, a lopta se onda od nesretnog Horvatha odbila u mrežu Belgijanaca za izjednačenje. U samoj nadoknadi gosti dolaze neočekivano do pobjede, a strijelac je bio Charles de Ketelaere. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zenit i Brugge igraju u grupi F u kojoj večeras snage odmjeravaju Lazio i Borussia Dortmund, dok su Dynamo i Juventus u grupi s Barcelonom i Ferencvarošem, koji se sastaju na Nou Campu.


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krosteutegurovic
Podjelili su bodove a poslije gosti neočekivano došli do pobjede
2 0
Goran3
Jedva cekam da vidim Juventus sa svim igracima da se Ronaldo vrati stvarno imaju dobre igraca Chiesa Ronaldo Morata Dybala Kulusevski Arthur ovaj Amerikanac iz Shalkea vratio se De Ligt djeluju mocno vidjet cemo kako ce Pirlo to sklopit vrijeme ce pokazat..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi