Navijači Chelseaja ljuti na Girouda što je s Courtoisom "ismijavao" Wernera na poluvremenu

Nijemac imao veliki promašaj protiv Real Madrida

Navijači Chelseaja ljuti na Girouda što je s Courtoisom "ismijavao" Wernera na poluvremenu

E. Čaušević

Real Madrid i Chelsea u utorak su odigrali sjajnu utakmicu polufinala Lige prvaka, a rezultat je na kraju bio 1:1.

Londonski klub je oduševio fudbalsku javnost svojom igrom u prvom poluvremenu u kojem su propustili nekoliko nevjerovatnih prilika.

Na početku meča u centru pažnje bio je Timo Werner koji je sa svega nekoliko metara promašio zicer jer je Thibaut Courtois uspio da odbrani njegov udarac.

Mnogi vjeruju da je to bilo lakše zabiti nego promašiti, ali Werner je još jednom pokazao da mu ove sezone davanje golova ne ide baš najbolje, te ovo nije prvi veliki promašaj koji je imao u dresu Chelseaja.

Međutim, na poluvremenu su kamere snimile zanimljivu situaciju u tunelu stadiona, a u centru pažnje bio je rezervni napadač Plavaca, Olivier Giroud, koji je imao zanimljiv razgovor s Courtoisom.

Navijačima Chelseaja je itekako zasmetalo to jer smatraju da je Giroud na ovaj način ismijavao svog saigrača, te da je još jednom pokazao koliko mu je krivo što je Werner prvotimac, a on rezerva.

Oglasi

"Šta si odbranio Werneru, pfff", rekao je je Giroud, a on mu je kroz smijeh odgovorio: "Sve što sam uradio jeste da sam ovako pružio svoju nogu". Giroud se nasmijao nakon toga i dobacio: "Nevjerovatno".

Giroud se zbog ovoga našao na meti navijača londonskog kluba koji vjeruju da je na ovaj način ismijavao Wernera i da je to neprihvatljivo jer su oni saigrači. Međutim, čini se da i oni malo pretjeruju u tome.

Werner je u Chelsea stigao ljetos iz Leipziga za oko 55 miliona eura, ali ima velikih problema s realizacijom. Na 45 mečeva u dosadašnjoj sezoni zabio je 11 golova, ali promašio je nekoliko nevjerovatnih zicera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S druge strane, Giroud je odigrao skoro 20 mečeva manje u svim takmičenjima u odnosu na Wernera, ali je također uspio zabiti 11 golova.

Očekuje se da će francuski napadač na ljeto napustiti Stamford Bridge jer mu ističe ugovor, a Plavci mu još uvijek nisu ponudili nastavak saradnje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noone
Reče to Francuz i ode na tribine da gleda utakmicu ???
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi