Bernardo Silva: Možda jesam sitan i nizak, ali...
FOTO: EPA

Junak City protiv Reala

Bernardo Silva: Možda jesam sitan i nizak, ali...

H. Zilić

Manchester City je u finalu Lige prvaka nakon što su u revanšu deklasirali Real Madrid rezultatom 4:0 u utakmici gdje su potpuno dominirali.

Građani su tako sa ukupnih 5:1 izborili plasman u finale jer je prvi meč u Madridu okončan rezultatom 1:1.

Jedan od junaka Citya bio je Bernardo Silva koji je postigao prva dva gola u 23. i 37. minuti meča. Za domaće je još pogađao Alvarez u prvoj minuti sudijske nadoknade, dok je autogol psotigao Militao u 76. minuti.

Po završetku susreta Bernardo Silva je bio vidno raspoložen. Za Portugalca je ovo bila jedna od najboljih partija u dresu Građana ove sezone.

Sudeći po izjavi, raspoloženje je dostizalo vrhunac kada je u pitanju ovaj portugalski ofanzivac.

"Nisam se dobro osjećao nakon prve utakmice. Morao sam večeras odigrati puno bolje i radi saigrača, ali i radi navijača i uspio sam", rekao je Silva, a onda se i malo našalio:

Oglasi

"Ja sam veoma nizak, sitan, mali fudbaler, ali u glavi sam jako dobar, to je u ovom trenutku bilo presudno."

Manchester City tako putuje u Istanbul na veliko finale koje je zakazano 10. juna.

UEFA bi trebala u narednim danima potvrditi da li će Istanbul biti domaćin jer se govorilo o pomjeranju finala zbog izbora u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U finalu Manchester City očekuje Inter predvođen našim Edinom Džekom.

To će biti poseban utakmica za Džeku. Igrat će protiv bivšeg kluba, a imat će priliku da sjajnu karijeru okruni osvajanjem Lige prvaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi