Vladan Kovačević je večeras primio gol za pamćenje - Nakon ovog cijena mu se drastično smanjila

Loše postavljanje ga koštalo

Vladan Kovačević je večeras primio gol za pamćenje - Nakon ovog cijena mu se drastično smanjila

Midhat Šljivak

Poljski šampion Rakow ima veoma male šanse da se plasira u grupnu fazu Lige prvaka, a dobre zasluge u tome ima nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladan Kovačević koji je večeras na Parkenu primio nevjerovatan gol protiv Kopenhagena i udaljio je svoj tim od prolaza.

Kopenhagen od 35. minute vodi s 1:0 protiv Rakowa. Dosta zasluga za vodstvo domaćeg tima ima Vladan Kovačević koji je primio nevjerovatan gol.

Denis Vavro je došao do lopte na 40 metara od gola Kovačevića. Vidio je odmah da je nekadašnji čuvar mreže Sarajeva loše postavljen i to je maksimalno iskoristio da postigne pogodak.

Naravno, odmah je nastalo veliko slavlje domaćih igrača i navijača koji sada imaju ukupno vodstvo od 2:0 i na korak su od plasmana u grupnu fazu takmičenja.

OVDJE pogledajte ovaj zaista nevjerovatan pogodak kojeg je primio nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Ovakve intervencije Kovačeviću će znatno smanjiti cijenu i teško je vjerovati da će ga Rakow uspjeti prodati za osam miliona eura, što je cifra koju traže od brojnih zainteresovanih klubova.

Kovačević se u proteklom periodu povezivao s brojnim klubovima. Spominjali su se Benfica, Fiorentina, Celta, Fenerbahče, Bayer iz Leverkusena, no nijedan tim nije uspio da uspješno završi s pregovorima.

Poljski prvak ne pristaje na manje od osam miliona eura. Međutim, nakon ove intervencije ta bi cifra mogla značajno pasti jer se Kovačević nije baš dobro pokazao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba svakako napomenuti da FK Sarajevo ide 15 posto od prodaje ovog golmana i na Koševu su odavno nestrpljivi kada je riječ o transferu nekadašnjeg bh. golmana.

Najnovije vijesti